Jestli vláda neodstoupí, budeme dál bojovat, slíbili odboráři

21.04.2012 15:25

Odboráři na tiskové konferenci po protivládní demonstraci slíbili, že pokud nepřijdou předčasné volby, chystají se další demonstrace a stávky. Zkritizovali všechno, co vláda dělá, zatím ale vlastní program či jiné návrhy nepředstavili.

Jestli vláda neodstoupí, budeme dál bojovat, slíbili odboráři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Václavském náměstí v Praze demonstrovalo proti vládě asi 90 000 nespokojených občanů

„Jsme si vědomi toho, že je potřeba v České republice udělat reformu, která vyrovná rozpočty, ale ne takovou, kterou zaplatí ti nejchudší,“ uvedl předseda Asociace samostatných odborů Bohumír Dufek. „My jsme se jako občané vyjádřili a na to máme svaté právo,“ dodal.

Největší demonstrace od roku 1989

Dufkovi se nelíbí, že odbory jsou osočovány z toho, že nejsou ochotny jednat. „Dostali jsme se do pozice, kdy odbory jsou ze všech stran osočovány,“ řekl. „Při volbách je nám něco slibováno, ale není nic plněno,“ dodal.

„Jsme svědky toho, že se média ptali, kolik na Václavském lidí bylo lidí. My říkáme, že více než 100 tisíc. Ale to není to nejdůležitější, důležité je, že toto byla největší demonstrace od roku 1989,“ souhlasil Předseda Odborového svazu železničářů Jaroslav Pejša.

„Vláda se vůbec nekouká na to, jakým způsobem přežijí oblasti služeb,“ říká Dufek. Uvedl, že stávkovat budou například zemědělci. Odboráři jsou prý připraveni si nové volby vybojovat. Pokud nebudou, přijdou další akce.

„To je o tom, že určitá část lidí se drží v parlamentu jen proto, aby si zaplatili svoje dluhy a Českou republiku ženou do dalších dluhů,“  prohlásil Dufek s tím, že naši politici rozhodně nejsou lidé na svém místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…