Ježíšku... Ne, nebude klid. Na Milionu chvilek i teď myslí na Babiše. Radši nečtěte

24.12.2019 10:52

Vánoční atmosféra se nevyhnula ani diskusní Chvilkové skupině, spjaté s Milionem chvilek pro demokracii. Celkem očekávatelně přišla přání týkající se premiéra Babiše. V „otevřeném dopise Ježíškovi“ si jistý Toník přál, aby Ježíšek Babiše poslal k čertu nebo „doprdele“. Další člen skupiny si přál, aby se Babiš i s Hamáčkem měli tak dobře, jako sirotci v táborech v Řecku. Přišly i narážky na zahradníka Šablatúru a obrana muslimského cukroví.

Ježíšku... Ne, nebude klid. Na Milionu chvilek i teď myslí na Babiše. Radši nečtěte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Milionu chvilek pro demokracii na pražské Letné

Vánoční přání sestavil například Tomáš Herhorn ze skupiny Pražská kavárna. „Přeji všem přátelům a členům naší Pražské kavárny a spřátelených skupin (Demokratická iniciativa, Demokratické fórum, Československá hospoda atd.) krásné prožití svátků vánočních a do nového roku 2020 hodně zdraví, štěstí, lásky a splněných přání.“

Anketa

Prospěl spolek Milion chvilek pro demokracii České republice?

7%
93%
hlasovalo: 62899 lidí

A přidal „společná přání“: „Abychom po 72 letech konečně v roce 2020 získali naději, že jednou my nebo aspoň naše děti budeme zase moci žít ve společnosti slušných, moudrých či vzdělaných lidí, kteří věří ve vyšší etické hodnoty a vzájemnou slušnost a dodržují je, ve státě, kde zase bude existovat vymahatelnost práva a použitelná srozumitelná legislativa, kde nevládne oligarchie a mafie, kde nebují byrokracie, klientelismus, korupce, bezbřehý populismus a xenofobie.

Doufám, že rok 2020 bude rokem sjednocení všech slušných, rozumných a inteligentních lidí, kteří, bez ohledu na etnickou a politickou příslušnost, přestanou sedat na lep kartelu parazitických postkomunistů a populistů na cestě k autoritativnímu byrokratickému režimu simulované demokracie, cenzury a centrálního řízení státu ‚jako firmy‘.

Kdysi koncem 1. republiky jsme bývali zemí 1. kategorie a 10. nejvyspělejším státem na světě, mívali jsme nezničenou, nechemizovanou, nevybetonovanou a zdravou krajinu, životní prostředí, zvířata a bývali jsme reálně demokratický, vzdělaný, kultivovaný a vyspělý národ šťastných a spokojených lidí s důvěrou a integritou občan-stát. To jsou kromě vymahatelnosti práva naprosto základní hodnoty pro fyzické a duševní zdraví, které musíme za každou cenu obnovit. To se NIKDY nestane volbou vůdců či populistů, kteří ‚to za nás všechno už zařídí‘. Musíme nejprve každý přijmout zodpovědnost za sebe, komunitu i za zemi, ve které žijeme – teprve pak bude ‚naděje zlátnout‘.“ Toto přání pak bylo sdíleno i na Chvilkové skupině.

Vánoční přání pak pokračovala. Jedno měl např. Stanislav Jelínek, a to směrem k ministru vnitra Hamáčkovi a k premiéru Babišovi. „Přeji Burešovi a Hamáčkovi krásné svátky. Ať je prožijí stejně příjemně jako sirotci v utečeneckých táborech v Řecku,“ vzkázal.

Jistá Lenka Kohoutová přidala k lepšímu dopis, který prý našla. „Otevřený dopis Ježíškovi. Ježíšku, prosím tě, naděl mi to červené auto, a dále zařiď, ať jde Babiš k čertu nebo doprdele. Toník“

„V Praze, v Prokopském údolí, respektive u Dalejského potoka rostou staré vrby. O jedné se říkalo, že když člověk do její dutiny pošeptá přání, splní se. Zkusil jsem, pošeptal: ‚Paroubku, Topolánku odejděte‘ – a do půl roku byli pryč. Problém je, že vrba před několika roky uschla,“ přisadil si Pavel Jeřábek.

„Babišova rodina prý bude mít konečně klidné Vánoce. Doufám, že poslední. A jaká selfie bude mít příští rok Monča z vězení?“ reagoval další člen skupiny na aféru se zahradníkem Šablatúrou.

K Vánocům patří i cukroví. Právě o něm poučoval George Fiala ze skupiny EU Optimisté a jeho slova nakonec také doputovala do Chvilkové skupiny. „Ohromující multikulturní, muslimská kulinářská rozrůzněnost vánoční Vídně. Starší pamětníci budou vzpomínat na to, jak po otevření hranic v listopadu 1989 zírali s otevřenou pusou na konzumeristický blahobyt v sousedním Rakousku a Německu.

Obávám se, že něco podobného byste zažili i v dnešní Vídni. Zajdete-li na předvánoční trh Naschmarkt, nedaleko tamějšího Karlova náměstí, najdete tam množství arabského a muslimského pečiva a cukroví, o němž se Čechům v životě ani nesnilo.

Xenofobové a nenávistníci v ČR si dělají sprostou ironickou legraci z toho, jak by jejich zemi muslimové ‚kulturně obohatili‘ – jenže oni by ji skutečně kulturně obohatili, mimo jiné i kulinářsky, jak vyplývá z několika těchto fotografií. Kromě muslimského pečiva tam samozřejmě nalezete speciality z celého světa,“ tvrdí Fiala a přidává fotky zmíněného trhu s vídeňským cukrovím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…