Jihočeští zastupitelé dnes zvolí nové vedení kraje

27.04.2017 6:33

Zastupitelé Jihočeského kraje dnes zvolí na svém dnešním mimořádném zasedání nové vedení. Hejtmankou by se měla stát Ivana Stráská (ČSSD). Nahradí Jiřího Zimolu, jenž na svou funkci po devíti letech rezignuje. Novou koalici tvoří ČSSD, Pro Jižní Čechy, KDU-ČSL a Jihočeši 2012. Každý subjekt bude mít svého náměstka. Partneři o své spolupráci podepsali ve středu koaliční smlouvu. Dohodli se mimo jiné, že změní systém financování manažerských postů v krajských nemocnicích. Koalice bude mít nejtěsnější možnou většinu 28 z 55 zastupitelů.

Jihočeští zastupitelé dnes zvolí nové vedení kraje
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

"Věřím, že tento fakt nás všechny povede k disciplinovanosti," komentovala to Stráská. Dodala, že je přesvědčena, že všichni koaliční zastupitelé se vždy dostaví na zasedání, aby mohli podpořit navrhované změny.

Aliance ČSSD, Pro Jižní Čechy, KDU-ČSL a Jihočeši 2012 nahradí koalici sociálních demokratů, ANO a Jihočechů 2012. Ta se rozpadla především kvůli financování vedení jihočeských nemocnic. ANO s opozičními zastupiteli kritizovali fakt, že předseda představenstva holdingu Jihočeské nemocnice Martin Bláha bere roční odměny 7,2 milionu korun. Bláha dává svoji funkci k dispozici. Nahradit by jej měla zastupitelka za KDU-ČSL a bývalá ministryně zdravotnictví Zuzana Roithová.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…