Jindřich Šídlo: Takovouhle jízdu by Bohuslav Sobotka Zemanovi nedovolil

17.08.2019 20:42

Komentátor Jindřich Šídlo se na webu serveru Seznam Zprávy rozepsal o současné situaci ve vládě. Premiér Andrej Babiš (ANO) se podle něj stal rukojmím prezidenta Miloše Zemana. A s ním celá země.

Jindřich Šídlo: Takovouhle jízdu by Bohuslav Sobotka Zemanovi nedovolil
Foto: Repro ČT24
Popisek: Šéfreportér SeznamZpráv Jindřich Šídlo

Šídlo o Babišovi hovoří jako o totálně závislém a nejslabším polistopadovém premiérovi. „Andrej Babiš často a rád mluví o svém trestním stíhání v případu Čapího hnízda jako o ‚politickém procesu na politickou objednávku‘. Kdybychom spolu s ním chtěli na tuhle konspirační hru přistoupit, nutně bychom po chvíli uvažování dospěli k odpovědi na otázku, komu Babišova situace nejvíc vyhovuje. Ano, samozřejmě, že to je prezident Miloš Zeman,“ poznamenal Šídlo. 

„Je až fascinující sledovat, jak se Babiš, druhý nejbohatší Čech, nelítostný Velký šéf a chlápek, co řídí vládu i celou Evropu po smskách, v blízkosti prezidenta ve svých 65 letech mění v koktajícího začátečníka,“ dodal Šídlo s tím, že Babišův pobyt se změnil na útěk před policií a státním zastupitelstvím, a tak si ani žádné hrdinství dovolit nemůže.

Původní text ZDE.

Babiš se dle Šídlových slov stal politickým rukojmím prezidenta Zemana. „A co je horší, do stejné pozice dostal celou zemi,“ uvedl. 

Nepochybuje však ani o tom, že Babiš zůstane i nadále premiérem. „Babiš se kdysi mohl zachovat jako zodpovědný státník, ustoupit, udělat premiérem třeba Richarda Brabce a dnes by koalice, do níž by se ve Sněmovně zájemci hlásili jeden přes druhého, mohla řešit skutečné problémy země mířící z tučných let zpátky do reality,“ uzavřel Šídlo se slovy, že takovouhle jízdu by Zemanovi premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) nedovolil. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…