Jiří Čunek: Že se Česko fašizuje? Pokud je to pravda, může za to vláda

08.09.2015 10:23

Starosta Vsetína a někdejší předseda vládní KDU-ČSL Jiří Čunek se ohradil proti premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD), který se nechal slyšet, že v české společnosti vidí tendence fašizace. Čunek ve vyjádření pro ParlamentníListy.cz připisuje tento údajný jev slabosti vlády.

Jiří Čunek: Že se Česko fašizuje? Pokud je to pravda, může za to vláda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Čunek

„Každý, kdo se dívá kolem sebe a čte věci, které se objevují nejen na internetu, vidí, že tendence fašizace tady jsou,“ prohlásil premiér. Dodal, že jsou i politici, kteří se chytli migrační krize jako stébla poslední záchrany a budují si na tom politickou kariéru.

Podle starosty Vsetína a senátora Jiřího Čunka lze tendence ve společnosti posunovat nesprávným směrem také nekonáním politiků, kteří konat mají. „Pokud bychom od našich vládních představitelů slyšeli řešení o postupu v imigrační krizi, nebylo by mezi lidmi tolik strachu,“ říká Čunek.

Vláda i Evropská unie musí dle jeho názoru sdělit, co budeme s uprchlíky v EU dělat, jak je budeme začleňovat a zaměstnávat, a kolik jich jsme schopni zvládnout. A také by měli vysvětlit, jak po naplnění zvládnutelného počtu zabrání ostatním proniknout do EU. „Pokud se společnost fašizuje, je to slabostí vlády,“ konstatuje Čunek.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…