Jiří Dolejš lidovcům připomněl, co dělal v padesátých letech papež

28.11.2012 20:02

Čtenáři serveru ParlamentníListy.cz se nepozdával výrok předsedy KDU- ČSL Pavla Bělobrádka, že si členů KSČ neváží, protože v padesátých letech popravili řadu poctivých lidovců, a proto nechtějí spolupracovat ani s jejich nástupci z KSČM. Čtenář ohodnotil předsedu lidovců jako nebezpečně žlučovitého a o hodnocení požádal místopředsedu KSČM Jiřího Dolejše.

Jiří Dolejš lidovcům připomněl, co dělal v padesátých letech papež
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec za KSČM Jiří Dolejš

Podle Dolejše je věcí lidovců, s kým se spojí. Je však zajímavé, že Bělobrádek sice připomíná pana Bartončíka, ale už mlčí o Miroslavu Kalouskovi, který se v roce 2006 chtěl pustit do koaliční vlády opřené o podporu KSČM, ale vlastní straníci jej kvůli tomu sesadili.

Podle Dolejše je však mnohem důležitější, jak bude prosazován lidovecký program. A sociální program podle něj lidovci určitě prosadí spíše s KSČM. Ti prý proti lidovcům nemají žádné předsudky, ačkoliv s nimi z minula má negativní zkušenosti. „V padesátých letech byli i mezi komunisty lidé věřící – ale papež je exkomunikoval,“ připomíná místopředseda KSČM. Dnes je KSČM vůči věřícím vstřícná a nemá prý nic ani proti duchovní práci církví. „Jen oponují bažení po majetku ze strany některého kléru,“ vysvětluje.

Poctiví křesťané podle něj mají sociální cítění a rozhodnutí o vracení majetku církvím přijímajjí s rozpaky. Toho by si měli být lidovci při svém výběru vědomi. „Ale už jednou z parlamentu pro poklonkování asociální pravici vypadli,“ varuje místopředseda KSČM.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …