Jirko, máš volnou cestu. Jiří Kajínek dostal zelenou k tomu, aby kandidoval na Hrad

21.02.2018 10:52

Jiří Kajínek minulý týden na jedné z besed uvedl, že by chtěl kandidovat na Pražský hrad na post prezidenta. Server Blesk.cz se nyní zeptal právníka, zda je něco takového z pozice Kajínka možné. „Může kandidovat,“ potvrdil právník.

Jirko, máš volnou cestu. Jiří Kajínek dostal zelenou k tomu, aby kandidoval na Hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Kajínek

Kajínek na besedě v Hodoníně uvedl, že vězení je podle něj ta nejlepší průprava, aby při příštích prezidentských volbách kandidoval na post hlavy státu. Mohl prý už kandidovat i letos, ale nechtěl jít proti Miloši Zemanovi.

Původní text ZDE

„Seděl Antonín Zápotocký, Ludvík Svoboda, Gustáv Husák i Václav Havel. Nebyl bych tak zdaleka první,“ podotkl Kajínek na besedě.

A jak nyní serveru Blesk.cz potvrdil ústavní právník Jan Kysela, Kajínkův pobyt ve vězení ústavní překážkou není. „V zahraničí to tak funguje, u nás ovšem ne. Neznám překážku, která by tomu bránila. Osobně neznám podmínky milosti, kterou Kajínek dostal, ale, pokud v ní vyloženě není napsáno, že se nesmí politicky angažovat, tak překážka neexistuje!“ poznamenal Kysela. A Kajínek jen dodává, že se nyní pokusí obnovit proces a očistit své jméno.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…