Jo aha, tak vy jste nechtěla ukazovat! Pirát a europoslankyně z ODS se hádali. Veselé to bylo

06.10.2023 18:50

Europoslanci Marcel Kolaja (Piráti) a Veronika Vrecionová (ODS) se hádají kvůli směrnici o čištění městských odpadních vod. Vrecionová se snažila na sociální síti vysvětlit, proč europoslanci ODS hlasovali proti – a použila k tomu grafiku, která se nelíbila právě pirátovi.

Jo aha, tak vy jste nechtěla ukazovat! Pirát a europoslankyně z ODS se hádali. Veselé to bylo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Veronika Vrecionová

Veronika Vrecionová, občanskodemokratická europoslankyně, sdílela grafiku ohledně hlasování s komentářem, že kdo jak hlasoval, je patrné na přiložené grafice. Piráti však upozornili na to, že grafika je podle nich manipulativní, protože neukazuje všechny europoslance. „Jo, aha! Vy jste nechtěla ukazovat, že jste hlasovali stejně jako komunisti. Nemáte pocit, že tahle grafika je ukázková manipulace, paní poslankyně?“ zeptal se pirátský europoslanec Marcel Kolaja. Píše o tom CNN Prima News.

 

Vrecionová v tu chvíli zareagovala, že jako pirátští europoslanci hlasoval i kontroverzní Hynek Blaško, zvolený za SPD. „Nekádrujte a nevykřikujete nesmysly o manipulacích, když sám zkoušíte manipulovat,“ uvedla Vrecionová, což opět rozpálilo Kolaju, protože on sám kvůli nemoci nehlasoval.

„Zadruhé, hlasovali jste stejně jako SPD a většina krajní pravice. Nevím, jestli jste si toho všimla, ale manipulace a kádrování bylo v prvé řadě jádrem vašeho původního příspěvku,“ dodal Kolaja.

„Paní Vrecionová mě z grafiky záměrně vynechala i když jsem byla taktéž proti zdražení... to jen pro pořádek,“ okomentovala na twitteru celou věc také europoslankyně za KSČM Kateřina Konečná.

„Netruchlete kvůli absenci KSČM, ODS Vás důstojně nahrazuje,“ odvětil další europarlamentní Pirát Mikuláš Peksa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …