Joe Biden je osobnost roku, představuje „něco historického“. Na seznamu je s ním Hitler, Stalin nebo Greta...

11.12.2020 10:03

Osobnostmi roku podle časopisu Time jsou Joe Biden a Kamala Harrisová. V užším výběru byl přitom i Donald Trump. Je to tak další porážka, kterou nový prezident USA Biden tomu odcházejícímu uštědřil. Píše to server Aktuálně.cz. Loni ocenění získala aktivistka Greta Thunbergová, v minulosti však byli mezi oceněnými i Adolf Hitler, Josif Vissarionovič Stalin či Mark Zuckerberg.

Joe Biden je osobnost roku, představuje „něco historického“. Na seznamu je s ním Hitler, Stalin nebo Greta...
Foto: repro Twitter
Popisek: Joe Biden a Kamala Harrisová v rozhovoru na CNN

Příští prezident USA Joe Biden a jeho viceprezidentka Kamala Harrisová se stali osobnostmi roku. Informoval o tom na Twitteru časopis Time, když zveřejnil i obálku s dvojicí demokratických politiků. Oznámil to také rockový zpěvák Bruce Springsteen. "Time vybírá osobnost roku už téměř sto let," oznámil. 

Šéfredaktor časopisu Time Edward Felsenthal následně uvedl, že Biden i Harrisová reprezentují něco historického a následující období pro ně bude obrovským testem, zda se povede USA opět sjednotit. 

Biden a Harrisová se dostali mezi Osobnostmi roku do společnosti nacistického diktátora Adolfa Hitlera, který byl zvolen v roce 1938. Hned dvakrát pak byl Osobností roku diktátor Josif Stalin, a to v letech 1939 a 1942. V roce 2015 se pak Osobností roku stala německá kancléřka Angela Merkelová, o pět let dříve zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…