John: Škárka byl divnej. Škárka: John musel snídat víno, jinak nefungoval

17.10.2011 21:18

Každá akce vyvolává reakci. Fyzikální zákon platí bez výjimky i v politice. A tak když se v Pressklubu na Frekvenci 1 pustil Radek John kritikou do Jaroslava Škárky, dalo se čekat, že on si to nenechá líbit.

John: Škárka byl divnej. Škárka: John musel snídat víno, jinak nefungoval
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Poslanec Jaroslav Škárka

Přestřelka se tak zhoupla do osobní roviny a zpověď o tom, jak těžké je být ministrem, zastínila výroky typu: Škárka byl od začátku divnej...které z druhé strany nezůstaly nic dlužné. Médii tak létají slova o kašpárcích i člověku, který prý nebyl schopný fungovat, pokud nedostal několik skleniček vína... 

Radek John v pátečním Pressklubu Luboše Xavera Veselého mimo jiné uvedl například to, že jako ministr vnitra prý zachránil ve státním rozpočtu dvě miliardy z trestné činnosti, což považuje za svůj velký úspěch. „To je tak dobrej pocit," řekl na adresu „zachráněných miliard" pro stát John, který ale přiznal, že na jeho adresu směřují často nadávky.

„Je to logické. Sedím s lidmi, které jsem si nevybral a s kterými bych v životě neseděl a které mi určili voliči. Na druhé straně je proto v důsledku toho u mě také vysoký krevní tlak a problémy se srdcem," obul se opět do vládní koalice John.

Čtěte také:


Slova o zachráněných miliardách však překvapila například ministra průmyslu a obchodu Martina Kocourka (ODS). "Pokud Radek John zachránil pro Českou republiku miliardy, pak by mě zajímalo, kde jsou a jak s nimi naložil," pozastavil se pro ParlamentníListy.cz nad výroky exministra vnitra Kocourek.

Pane Kocourku, peníze jsem uspořil, reaguje John

Radek John pro ParlamentníListy.cz reagoval na Kocourkovo vyjádření. "Dvě miliardy? Tady jsou, pane ministře. Na slova ministra Kocourka zpochybňující uspořené miliardy na ministerstvu vnitra reagovat prostě musím. Jako důkaz předkládám hned několik konkrétních položek: uspořené dvě milardy vzešly ze zajištěných výnosů trestné činnosti, mimochodem v historii Policie ČR dosud nejvyšších), dalších 300 milionů vznikne jako úspora pro stát z nově dojednané smlouvy o pronájmu lázeňského domu ministerstva vnitra," uvedl Radek John. 

"Další milionové úspory vzejdou z auditu na ministerstvu vnitra, například díky novým smlouvám s prádelnami. A pokud pan ministr Kocourek ještě zvedne ruku pro zdanění hazardu, tak český rozpočet může dostat injekci až deset miliard korun. Jsem rád, že jsem všem těmto zmíněným opatřením mohl napomoci," dodal John. 

Radek John, který je sice nadále předsedou Věcí veřejných, ale jinak už jen "pouhým" poslancem, ve své zpovědi, jež následně nazvedla ze židlí jiné politiky, pokračoval. Například se svěřil s tím, že práce ministra je opravdu prací málem otrockou.

„Dělat ministra, to je strašný záhul. Devatenáct hodin denně, nonstop, člověk nemá čas se najíst, musím objektivně říci, že ministr má dvakrát víc než poslanec, ale dělá dvacetkrát víc. A když z tohohle člověk vypadne, tak se nadechne," svěřil se John s tím, že v současné době se už ale cítí lépe.

Nutno dodat, že zdravotní potíže po vstupu do vysokých pater politiky přiznává i řada jiných zákonodárců. Připustil to v minulosti také premiér Petr Nečas (ODS), otevřeně před časem přiznal zdravotní potíže také ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

Čtěte také:


Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa (ODS) pro ParlamentníListy.cz uvedl, že se domnívá, že mu funkce ministra zatím významnější zdravotní potíže nepřinesla. "Tedy pokud nepočítám ta kila, která jsem nabral. Chci však doufat také v to, že i stránce psychického zdraví jsem dosud ve funkci nezblbnul," reagoval Chalupa.

John: Škárka mně přišel divnej, ale neřešil jsem to, a to byla chyba

Radek John se však rozhovořil i o svém bývalém spolustraníkovi Jaroslavu Škárkovi. "Když jsem přišel do Věcí veřejných, někteří lidé mi tam přišli divní, třeba pan Škárka. Je to zvláštní člověk, když třeba čtete jeho blogy, že nebude jezdit tramvají, kde jsou smradlaví lidé... Ale nebyl jsem důsledný a neřešili jsme to," přiznal John.

„Dnes už víme, že to byl cílený útok, puč, živený jednou frakcí v ODS, něco, co se v žádné straně dosud nestalo," pokračoval John ve svém vysvětlení vládní krize i krize uvnitř Véček. Dodal, že nyní nezbývá Věcem veřejným nic jiného, než dokázat prací, že to, co o nich údajně lžou finančně motivovaní přeběhlíci Škárka a Kočí, není pravda.


Bylo jasné, že reakce ze strany lidí, které jmenoval, na sebe nenechá dlouho čekat. Už v pondělí reagoval na svém již zmíněném blogu na Johnova slova dnes nezařazený poslanec Jaroslav Škárka. Hned v úvodu nazval Johna komickým maskotem Věcí veřejných. A pokračoval ještě ostřeji.


John nebyl schopný fungovat, dokud neposnídal několik skleniček vína, tvrdí Škárka

"Poslanec John zase ukázal, jak je za peníze ochoten říct cokoliv. To, že zkrachovalý ministr vnitra ztratil jakýkoliv zbytek cti, je jasné už úplně každému. Nebo má už možná zatemnělou mysl, jak každé ráno snídá několik skleniček vína? Na mnoha koncepčních poradách u Bárty v bytě totiž nebyl schopen fungovat, než se mu nalilo. A tak jedinou větu, kterou John v minulých dnech řekl a se kterou mohu souhlasit, je, že „véčka" měla mít lepší výběr lidí," uvádí Jaroslav Škárka a naplňuje tím tak zcela svoji pověst rebela.

Dodává, že špatný výběr lidí platí určitě u Johna samotného, Michala Babáka, a neomezeném vlivu Víta Bárty.

Čtěte také:


"A já, jako tehdejší předseda VV jsem to neměl dovolit. I když chápu, že kmotři chtěli mít v čele podporované strany nějakou loutku, kterou lidé znali. A John jim do toho jako loutkový předseda zapadl. Dokonce se stal hlásnou troubou jakéhokoliv nesmyslu, který mu Bárta řekne. No aby ne, když od něj údajně v obálkách dostával stopadesát tisíc měsíčně a měl k dispozici auto s řidičem," pokračuje dál na svém blogu Škárka.

Johne, seber si uzlíček a běž cinkat rolničkami na opuštěnou náves, vyzývá Škárka

Podle něj se bohužel Radku Johnovi nevedlo lépe ani na ministerstvu. Přestože on sám měl pocit, že s nálepkou investigativního novináře je schopen řídit cokoliv, tedy i vnitro. Problematice podle slov Škárky naprosto nerozuměl a jenom papouškoval svých pět naučených vět.

Čtěte také:


"Proto hned v zárodku nenechal superguru Bárta komika Johna o ministerstvu vnitra rozhodovat a svolával porady náměstků sám buď k sobě domů, nebo do sídla strany a sám jim také dával úkoly. Věděl, že Johna k tomu nemůže pustit. Stejně jako nelze pustit obecního blázna s uzlíčkem k chirurgické operaci. Radek John by tedy měl především mlčet a stydět se. Policie a celé vnitro bylo ve špatném stavu. Po působení Johna, nebo spíš Bárty společně s ABL je ve stavu katastrofálním. Odcházejí profesionálové, resort byl řízen nekoncepčně podle toho, jaký nápad se Bártovi vylíhl v hlavě. A škody, které společně napáchali, bude stát platit mnoho příštích let," pokračuje dále ve své nemilosrdné kritice Johna Jaroslav Škárka.

Podle něj měl John přes to všechno mnoho šancí se z Bártova vlivu vymanit. Nemá prý však dost osobní síly a statečnosti to udělat. "Proto říkám, Radku Johne, seber si svůj uzlíček a běž cinkat rolničkami na nějakou opuštěnou náves," ukončuje svoji reakci na výroky Johna v Pressklubu Škárka.


Čtěte také:


Foto: Hans Štembera


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…