John: Už máme deset procent, véčkaři klikají i z plovárny

11.07.2010 13:27

Předseda VV Radek John ujistil veřejnost, že stranického referenda, na kterém závisí osud koaliční smlouvy, se už zúčastnilo více než požadovaných deset procent véčkařů. Šéf komunistů Vojtěch Filip označil toto referendum za marketingový podvod.

John: Už máme deset procent, véčkaři klikají i z plovárny

Předseda Věcí veřejných Radek John v pořadu Otázky Václava Moravce rozehnal obavy, že koaliční projekt padne kvůli neúčasti véčkařů v referendu Věcí veřejných o koaliční smlouvě, které v sobotu na druhý pokus strana spustila. 

„Novináři naše technické problémy, které způsobily posunutí hlasování, označili za výborný marketingový tah, který měl přitáhnout pozornost véčkařů k referendu. Tak to ale nebylo. Koalice jednala příliš rychle, my jsme šli do extremního zabezpečení, aby bylo referendum nedotknutelné, proto ty problémy. Nyní už ale vše běží v pořádku a mám už i informaci o tom, že deset procent už odhlasovalo, takže je to v pohodě," uvedl šéf VV John.

V marketingu jsme byli vždycky dobří, pochválil se John

Nezapomněl ale připomenout, že marketing je silnou stránkou Věcí veřejných. „V marketingu jsme byli vždycky dobří. Měli jsme ho skvělý, narozdíl od ČSSD nás to nestálo tolik peněz a byl účinnější," pochválil se John.

Do referenda však prý nevidí, informaci o tom, že už hlasovalo deset procent lidí získali telefonickým průzkumem mezi hlasujícími véčkaři. Ty také pochválil za to, že klikají i z „plovárny", což zmiňoval už v pátek. John zároveň přiznal, že on není registrovaný véčkař. „Nestihl jsem to," prohlásil.

Je to marketingový podvrh, říká Filip

Referendum o tom, jestli mají Věci veřejné podepsat koaliční smlouvu, je podle předsedy KSČM Vojtěch Filipa pouze geniální marketingový tah. „Pro mě to není referendum, ale podvrh. Je to marketingový tah, sám Viktor Paggio (garant referend a anket VV - pozn. red.) uvedl, že chyba byla v tom, že i když véčkař hlasoval ne, objevilo se ano. To je jasný důkaz toho, jak se to Věci veřejné snažily referendum zmanipulovat," uvedl Filip v Otázkách Václava Moravce.

Vadí mu také to, že aby referendum bylo uznáno, stačí jen deset procent aktivních véčkařů, což je dohromady něco přes 1800 hlasujících. Voličů VV přitom bylo přes půl milionu.


Čtěte také:


Foto:Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…