John je dobrý novinář, chválí ho šéfredaktor Týdne

02.11.2012 23:04

Podle šéfredaktora časopisu Týden Františka Nachtigalla není nic špatného na tom, že poslanec a šéf bezpečnostního výboru Radek John bude pracovat ve skupině Empresa Media. Je to prý dobrý televizní novinář.

John je dobrý novinář, chválí ho šéfredaktor Týdne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John na zasedání VV

Poté, co se ve spojení s Empresa Media objevilo jméno Radka Johna, hovořilo o odchodu z časopisu Týden několik novinářů – například jejich výrazné osobnosti Renata Kalenská a Martin Fendrych. „V tuto chvíli jsou to čtyři lidé,“ potvrdil tuto informaci šéfredaktor týdeníku František Nachtigall v ČT.

Není to ale pro magazín chyba, vyměnit tyto novináře za Johna? „Promiňte, ale já mám 75 novinářů a odchod čtyř lidí…“ řekl s úsměvem. „Martin Fendrych a Renata Kalenská byli výrazní novináři, ale byli součástí týmu,“ dodal. Navíc prý v poslední době přijal dalších pět nových redaktorů, takže na počet zaměstnanců si nemůže stěžovat.

Johnovo angažování ve společnosti údajně nebude spojeno s žádnou formou cenzury. Na argument, že podle některých zvěstí již zmizel komentář právě Fendrycha z webu Týden.cz, šéfredaktor odpověděl, že o ničem neví a nemá čas všechno sledovat.

„Jsem přesvědčen, že Radek John je dobrý televizní novinář,“ hájí ho Nachtigall. „Já jsem říkal, že primárně nejde o psaní,“ popíral některé zvěsti, že by měl John pracovat přímo v Týdnu. Bude prý pouze spolupracovat s TV Barrandov, kde bude jeho pořad připravovat i část Týdne, Instinktu a bulvární Sedmičky, dodal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …