Jurečka? Pekarová? Tohle jste už zapomněli. Petr Žantovský o Česku

11.01.2024 13:12 | Monitoring

Jurečka? „Jestliže tady někdo lpí na své trafice za každou cenu, v tomto případě, s prominutím, doslova přes mrtvoly, tak to je nevídaně cynické, arogantní a hrozné. Je to lidsky nepřijatelné,“ vypálil Žantovský směrem k ministrovi práce kvůli jeho večírku v den střelby na FF UK. Jurečka podle něj předvedl vrchol arogance, a pokud by náhodou on a jeho kolegové vládli ještě 5 let, pak lze podle Žantovského Českou republiku ukončit a poslední občan zhasne.

Jurečka? Pekarová? Tohle jste už zapomněli. Petr Žantovský o Česku
Foto: Screen Youtube
Popisek: Vladimír Franta a jeho host Petr Žantovský

Ke společné debatě se po čase opět sešli publicista Petr Žantovský a Vladimír Franta. Na kanále YouTube v cyklu O lecčems a mnohém debatovali o tom, zda vláda Petra Fialy (ODS) dovládne do konce volebního období, nebo ji čeká předčasný tvrdý pád po vyslovení nedůvěry Poslaneckou sněmovnou.

Petr Žantovský Frantovi bez obalu sdělil, že „dnešní vláda dovládne i kdyby čert na kobyle jezdil“.

V tomto, již patnáctém pokračování, byl výchozím bodem diskuse lapsus ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky (KDU-ČSL), který v den masového vraždění na FF UK pořádal večírek na svém ministerstvu a poté tvrdil, že ani 3 hodiny od oné střelby o ní neměl informace.

„Jestliže tady někdo lpí na své trafice za každou cenu, v tomto případě, s prominutím, doslova přes mrtvoly, tak to je nevídaně cynické, arogantní a hrozné. Je to lidsky nepřijatelné,“ vypálil Žantovský s tím, že z jeho pohledu Jurečka je toliko mužem, „který slezl z traktoru“ a chybí mu cit pro to, co se sluší. Především to, že je politika službou pro lidi a ne pro vlastní kapsu, což si podle Žantovkého myslí Marian Jurečka. „Já neříkám, že rezignace takového panáčka něco vyřeší, ale je to strašně důležitý signál pro lidi, kteří v tom státě žijí a kteří ty panáčky platí ze svých daní,“ pokračoval Žantovský.

Anketa

Jste pro zrušení koruny a zavedení eura v ČR?

94%
hlasovalo: 57765 lidí

„Já bych v této souvislosti ještě připomněl úžasný výplod (předsedkyně Sněmovny) Markéty Pekarové Adamové (TOP 09), která prohlásila, že Protektorát Čechy a Morava byl autonomní stát. Je to jedno, protože oni to nevědí. Jim je to úplně jedno, co třeba byla noc dlouhých nožů. A my jim to odpouštíme. Proto jim odpouštíme i ty mejdany. Vždyť i pan premiér místo toho, aby šel mezi demonstranty, jel za kravičkami bratra pana ministra Jurečky. A pak ještě prosáklo, kolik bere různých dotací. A nikdo se nezeptal, za co bere ty dotace? A dneska jsem se dočetl, že firma manželky pana ministra Jurečky dostala zakázku od státních lesů, nebo něčeho, co patřilo pod resort. Tak já nevím, kde to jme? Co je to za Balkán? Tak si snad řekněme, že jsme sultanát, který sídlí třeba ve Washingtonu, nebo na Islandu, nebo někde a pojede se dál. … Ale musíme si vykolíkovat pravidla, abychom věděli, v čem žijeme. A ne nám tvrdit, že jsme v demokracii. Protože to, co provozuje naše dnešní věrchuška, není demokracie, ale… prostě korumpokracie,“ nechal se slyšet Žantovský.

Jurečka tvrdil, že delší dobu neměl informace, což je podle Žantovského u člena bezpečnostní rady státu buď zcela nepřijatelné (infotoky bezpečnostní rady státu nefungují), nebo ministr prostě nemluví pravdu. Představme si válečné ohrožení naší země. To je situace, kterou okamžitě a ihned řeší právě bezpečnostní rada státu. „Můžeme očekávat, že se nějaký její člen dozví o prvních výstřelech někde na státní hranici tři hodiny poté? Taková situace vyhlíží naprosto absurdně, ale v dnešním stavu vládnutí v Čechách je to prostě realita,“ kroutil hlavou Žantovský.

Jurečka je podle něj v této rovině jen zástupnou figurou, podstata je podle Žantovského v etické stránce věci a v důvěře mezi občanem a státem. „A jim je úplně jedno, jestli jim občané důvěřují, nebo ne,“ rozčiloval se Žantovský nad vládou pětikoalice.

Ministr Jurečka má pod sebou komunikační odbor, který mu má pomoct v komunikaci celé kauzy. „On to špatně zkomunikoval a je mu to jedno, protože jsou arogantní. Oni mají tu svoji 108. … A oni věří, že dovládnou a že vyhrají i příští volby. A myslím, že pokud by tady tato vláda vládla ještě dalších 5 let, no tak to tady můžeme zavřít a poslední zhasne,“ nechal se slyšet Žantovský.

Jak ukázalo i následné jednání lidovců, kteří se za svého předsedu Jurečku postavili jako jeden muž či žena, což podle analytika jen potvrdilo, že těmto lidem jde pouze o vlastní prospěch. Občané jsou na poslední příčce jejich zájmu. Měli bychom si to připomínat, volby budou už za necelé dva roky.

Lidé na Slovensku naproti tomu již otočili politickým kormidlem a z pohledu Žantovského se to může podařit i u nás, i když má obavy z toho, že zkušených občanů, kteří by nepodlehli vábení koalice, ubývá. „Proč se asi prezident Pavel obracel na mladé?“ položil řečnickou otázku Žantovský

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Cernoprdelnik, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMivoj , 11.01.2024 17:34:56
a prodavačka mobilů??Co dodat,, Voliči plačte jak blbě jste volili,,

|  7 |  0

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…