Jurečka na traktoru? Nikdy jsme ho tu neviděli, divili se moravští sousedé

24.09.2021 19:27

Slušný, příjemný, ale až neviditelný. Tak popisují Mariana Jurečku obyvatelé Rokytnice u Přerova, kde předseda KDU-ČSL bydlí. Chodí do kostela, do hospody ne. A je šikovný, sám si vydláždil dvorek, zjistil server iDnes. Také pracuje na poli u vesnice, ale na traktoru ho místní prý nikdy neviděli.

Jurečka na traktoru? Nikdy jsme ho tu neviděli, divili se moravští sousedé
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předseda KDU-ČSL Marian Jurečka

Anketa

Vadí vám, že se premiér Babiš ,,kamarádí" s Viktorem Orbánem?

7%
85%
hlasovalo: 36554 lidí

Reportéři iDnes zavítali do Rokytnice u Přerova, kde Marian Jurečka bydlí. Podle výpovědí místních je Jurečka příjemný a téměř neviditelný. Na tom, že je Jurečka příjemný, se shodl například pár Zdeněk a Barbora. Ovšem Jurečku prý moc nepotkávají a znají ho jen z vysoké politiky. František vypověděl, že se Jurečka dokonce snaží být nenápadný, ale když za ním někdo zajde, tak si s ním popovídá.

Další obyvatelky vesnice vypověděly, že Jurečka chodí do kostela, ale do místní hospody ne. „Do hospody nechodí, tak je asi slušný člověk,“ žertovala jedna z nich. Většina těch, které reportéři iDnes vyslechli, Jurečku znala a nemá s ním žádné problémy, dokonce mu v politickém boji fandí, ale zda ho budou volit, to ještě nevědí.

Šéf KDU-ČSL podle nich má zájem o to, co se v obci děje. „Když jsou plesy, tak na ně chodí. Větších kulturních akcí v obci se většinou účastní,“ pravil již zmíněný František, který politika zná už dlouhých 20 let. Přiznává, že vysoká politika změnila způsob, jakým spolu mluví.

S tím, co vypověděli občané obce, se ztotožňuje i její starosta Kamil Malenda. Ten se prý s Jurečkou setkává ob měsíc a řeší spolu, co by obec potřebovala. Jurečka si dle obyvatel sám vydláždil dvorek a pracuje na poli u vesnice. „Takže na zadku určitě nesedí,“ zhodnotila Barbora. Nicméně, na traktoru Jurečku místní podle výpovědí neviděli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…