K Moravcovi dorazí „pučista“ Chovanec a Ištvan

03.11.2013 6:24

Hosty nedělních Otázek Václava Moravce České televize bude místopředseda ČSSD a jeden z „pučistů“ Milan Chovanec. Popíše situaci v nejsilnější politické straně v Česku. Druhým hostem pořadu bude olomoucký vrchní státní zástupce Ivo Ištvan. Bude dál stíhat tři rebely z ODS?

K Moravcovi dorazí „pučista“ Chovanec a Ištvan
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor Václav Moravec

Plzeňský hejtman Milan Chovanec (ČSSD) byl jedním z mužů, kteří se zúčastnili utajované schůzky u prezidenta Miloše Zemana v Lánech. Na rozdíl od statutárního místopředsedy ČSSD Michala Haška, předsedy poslaneckého klubu ČSSD Jeronýma Tejce a senátora Zdeňka Škromacha ale nakonec konání schůzky prozradil. Co se tam tedy řešilo? A jak silný je prezidentův vliv na ČSSD? I tyto otázky zazní.

Po Milanu Chovancovi do studia zavítá olomoucký vrchní státní zástupce Ivo Ištvan. Dokážou vyšetřovatelé pokračovat ve vyšetřování údajných trafik tří exposlanců ODS Marka Šnajdra, Petra Tluchoře a Ivana fuksy poté, co nejvyšší soud oznámil, že je lze případně stíhat až za skutky, kterých se dopustili teprve po složení svého mandátu. Znamená to snad, že se spravedlnost znovu zastavila před branami sněmovny, jak o tom již v kauze nyní znovu stíhaného Víta Bárty (VV) hovořil soudce Jan Šott?

Hosty druhé hodiny pořadu budou poslanec Martin Stropnický (ANO a filosof Václav Bělohradský, jenž u příležitosti oslav státního svátku obdržel vyznamenání od prezidenta republiky Miloše Zemana. Zamyslí se nad stavem zavedených stran v česku, nad dělením politického spektra na pravici a levici nebo nad stranami novými, které bývají označovány za podnikatelské subjekty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

12:50 Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

Karel Havlíček se kroutil „jako špína nad kanálem“. Šéf Pirátů Ivan Bartoš se v nedělní Partii na CN…