K Zemanovi se vyjádřil už i Tomio Okamura. Čtěte jen u nás

05.11.2014 18:25

K prezidentovým nedělním Hovorům z Lán se vyjádřila již prakticky celá politická scéna, ParlamentníListy.cz nyní přinášejí názor předsedy sněmovního Úsvitu přímé demokracie Tomio Okamury.

K Zemanovi se vyjádřil už i Tomio Okamura. Čtěte jen u nás
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Toho expresivní vyjadřování hlavy státu zaskočilo. „Nesouhlasím s formou, ale obsahově ano,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz. Prezident podle něj má jít společnosti příkladem a takové vulgarismy od člověka, jehož portrét visí ve školních třídách, prostě nejsou možné.

„Jaký je to příklad pro malé školní děti, které své jednání ještě neumí vyhodnotit, když vidí, že tato slova používá prezident,“ zoufá si poslanec. Podle něj lze věci pojmenovat přímo a tvrdě, a přitom zůstat slušný.

„Co se týče obsahu slov, tak nezbývá než souhlasit,“ dodává však předseda Úsvitu. Prezident podle něj osvětlil veřejnosti, co znamená jméno tolik vychvalované skupiny Pussy Riot, a o čem tato děvčata vlastně zpívají. Ti, co punkerky adorovali, by se prý v reakci na to měli nad svou volbou zamyslet.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Nalijme si čistého vína - tato skupina se nejmenuje Jarní fialky a ve svých písních nezpívají o vlažném vánku a demokracii,“ píše Okamura. Za těchto okolností bychom prý i ve vztahu k nim měli odložit politickou korektnost.

Pokud jde o vládní návrh služebního zákona, při jehož hodnocení prezident rovněž perlil, Okamura poznamenává, že s prezidentovým postojem zcela souhlasí. „To, co si vládní koalice spolu s TOP 09 a ODS prolobovala, je skutečně hodné odsouzení,“ vzkazuje. V tomto případě je prý ještě smutnější, že média komentují pouze termín, který prezident k popsání této zvrácenosti použil. „Zatímco skutečné pachatele zločinných zákonů mají za slušnáky,“ dodává zhnuseně šéf Úsvitu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…