K útoku v londýnském metru se přihlásil Islámský stát. Policie zveřejnila nové informace

17.09.2017 6:25

Britská BBC přináší nové informace o teroristickém útoku v londýnské stanici metra Parsons Green. Policie zadržela osmnáctiletého mladíka a prohledala byt postarších manželů.

K útoku v londýnském metru se přihlásil Islámský stát. Policie zveřejnila nové informace
Foto: Hans Štembera
Popisek: V ulicích Londýna

Případ se významně posunul, oznámil policejní komisař Neil Basu, když ohlašoval, že byl v souvislosti s teroristickým útokem ve stanici metra Parsons Green zatčen osmnáctiletý mladík. Strážci zákona však nadále počítají  s možností, že do útoku, který zranil na tři desítky lidí, mohlo být zapojeno více útočníků, bezpečnostní složky proto ponechaly úroveň ohrožení na stupni „kritické“.  

Policie prohledala dům postaršího manželského páru – osmaosmdesátiletého Ronalda Jonese a jedenasedmdesátileté Penelope Jonesové. Manželský pár je znám tím, že se stará o mladé lidi. Desítky let pomáhali a pomáhají mladým lidem, kteří potřebovali podat pomocnou ruku. V roce 2010 za to byli manželé oceněni i královnou Alžbětou II., píše BBC. Obyvatelé z okolí byli z preventivních důvodů evakuováni.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

Samotný mladík byl zatčen v Doveru na jihu Velké Británie. Také v přístavu došlo k částečné evakuaci. Policie vyslýchá svědky a snaží se zjistit, jak mladík sestrojil podomácku vyrobenou bombu, která vybuchla ve vagónu metra ve stanici Parsons Green. Podle dostupných informací však naštěstí neexplodovala tak, jak měla, takže sice zranila desítky lidí, ale nikdo nezemřel.

K útoku se přihlásil Islámský stát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

13:31 Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

Sociální situace je v Německu čím dál více napjatější. Protesty se začínají objevovat už i v malých …