KLDR vypustila další raketu. Kdyby chtěla, trefila už by americkou základnu

15.09.2017 8:07

Severokorejský komunistický vůdce Kim Čong-un nařídil provést další raketový test. Tentokrát střela přeletěla severovýchod Japonska a dopadla do Tichého oceánu. Informuje o tom agentura Reuters.

KLDR vypustila další raketu. Kdyby chtěla, trefila už by americkou základnu
Foto: ABC.news
Popisek: Severokorejský vůdce Kim Čong-un

KLDR provedla další raketový test. Tentokrát raketu odpálila přímo z hlavního města Pchjongjangu. Stalo se tak nedlouho poté, co Rada bezpečnosti OSN jednomyslně schválila další zpřísnění sankcí vůči komunistickému totalitnímu režimu. Severokorejci ještě nikdy nečelili takto přísným sankcím.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

King Čong-un hrozil, že na jejich přijetí adekvátně zareaguje a jeho hněv pocítí jak Japonsko, tak Spojené státy. S členy Rady bezpečnosti OSN to však nepohnulo a sankce stejně přijali. Proti se nepostavili ani tradiční spojenci KLDR, Rusko a Čína.

Poslední raketa uletěla za 19 minut asi 3700 kilometrů. Podle expertů už by tak raketa dosáhla ostrovu Guam a tamních vojenských základen. Guam je vzdálen od KLDR asi 3400 kilometrů. Americká administrativa prý let rakety zaznamenala, ale nereagovala na něj, protože raketa neohrožovala americké občany. Washington také okamžitě ujistil všechny své spojence, včetně Japonska a Jižní Koreje, že stojí po jejich boku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…