Kalousek: Běž už pryč, Andreji. To nemyslíš vážně, s těmi vakcínami

16.03.2021 13:11

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) znovu přišel s nápadem protáhnout rozestupy mezi dvěma dávkami vakcíny Pfizer. Prý začal tlačit na svého ministra zdravotnictví Jana Blatného, aby prodloužil očkovací intervaly. A Miroslav Kalousek vyrazil do útoku.

Kalousek: Běž už pryč, Andreji. To nemyslíš vážně, s těmi vakcínami
Foto: Facebook
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš hledá cesty, jak zlepšit svou pověst politika, který v boji s koronavirem selhal. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel Česko obsazuje přední příčky v počtu nově nakažených a bohužel i v počtu úmrtí spojených s covidem. Jen za pondělí přibylo přes 270 úmrtí.

Anketa

Odpustili jste Německu okupaci Československa a Protektorát Čechy a Morava?

4%
96%
hlasovalo: 23919 lidí

Babiš proto chce zrychlit očkování obyvatel Česka, a to i za tu cenu, že se prodlouží čas mezi aplikací první a druhé očkovací látky od společnosti Pfizer. Farmaceutická společnost přitom upozorňuje, že teprve aplikace obou dávek zajistí proti koronaviru větší ochranu.

„Spolu s Romanem Chlíbkem a Petrem Smejkalem naléháme na Ministerstvo zdravotnictví, aby prověřilo možnost prodloužení intervalu pro očkování druhé dávky. Mohli bychom naočkovat první dávkou podstatně víc občanů. Věřím, že si to na ministerstvu urychleně vydiskutují a přijmou nějaký závěr,“ uvedl Babiš.  

Když si toto premiérovo vyjádření přečetl Miroslav Kalousek, rozhodl se premiéra poučit, jak by měl jednat zodpovědný předseda vlády.

„Tohle přece nemůžeš myslet vážně, Andreji Babiši. Slušný premiér by na to svolal poradu s Ministerstvem zdravotnictví, s odborníky a dohodli by společný závěr, který by předložili lidem. To je stejné jako s maturitami. Takhle se vláda neřídí, takhle se rozkládá. Běž už pryč...“ vyzval Kalousek Babiše.

Kalousek udeřil na Babiše

Vedle toho Andrej Babiš oznámil, že Česko bude dál očkovat vakcínou od společnosti AstraZeneca. Francie, Německo i Itálie prozatím pozastavily očkování touto vakcínou. Česko bude i tuto vakcínu využívat dál. Někteří odborníci mají obavy z nežádoucích účinků. Vidí souvislost mezi očkováním látkou od společnosti AstraZeneca a krevním sraženinami.

Babiš však veřejnost uklidňuje, že ministr zdravotnictví Blatný jako hematolog nevidí ve využití látky od společnosti AstraZeneca problém a Česko ji bude využívat i nadále.

„On odpověděl, že je hematolog, že tomu rozumí a ČR bude pokračovat dál v očkování,“ prohlásil premiér pro ČTK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…