Kalousek: Politici TOP 09 jsou vzdělaní, zkušení a odpovědní

06.09.2013 11:06

TOP 09 na internetu zveřejnila jeden z prvních předvolebních spotů, v němž představuje kvality lídrů do předčasných voleb. "Mladé hvězdy i osvědčení borci" zní popisek videoklipu na serveru YouTube.com, ve kterém promlouvají přední tváře strany - Miroslav Kalousek a Karel Schwarzenberg a také předseda hnutí STAN Petr Gazdík.

Kalousek: Politici TOP 09 jsou vzdělaní, zkušení a odpovědní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg a 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Šéf TOPky Karel Schwarzenberg, exministr financí Miroslav Kalousek i předseda partnerského hnutí STAN Petr Gazdík odpovídají na otázku, jakým typem lidí jsou vybraní lídři TOP 09. Kandidáti jsou podle exministra zahraničí velmi různorodí a navzájem odlišní. Od vědce, exministra Leoše Hegera, který kandiduje v Královéhradeckém kraji, přes politické matadory, kteří jsou opravdovými zkušenými borci, až po úplně nové tváře, které se vypracovaly, jako třeba Marek Ženíšek v Plzeňském kraji.

Ve stejném duchu se vyjádřil také druhý muž strany, Miroslav Kalousek, který TOP 09 do voleb povede ve Středočeském kraji. "Velmi těžko se to zobecňuje, každý máme jinou povahu. Ale já si myslím, že na svých místech na čele kandidátek obecně jsou lidé nejenom s velkou odpovědností, vzděláním a rozhledem, ale se zcela konkrétními zkušenostmi a s obdivuhodným profesním životopisem. To charakterizuje všechny lídry TOP 09," je přesvědčen politik.

Podle Gazdíka je Kalousek extrovert

Ani šéf hnutí Starostů a nezávislých Petr Gazdík nepochybuje o kvalitách nasazených lidí. "Většina lídrů jsou skutečně extroverti, dokonce někteří velmi bouřliví, třeba Miroslav Kalousek. Jiní jsou velmi vlídní, ale každopádně všichni jsou zkušení lidé ve svých oborech, kteří už něco dokázali a nemusí se za sebou ohlédnout a stydět se," řekl na adresu volebních lídrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…