Kalousek: Pozor, Zelenskyj. Říkat toto není dobré

07.04.2022 8:21 | Ze sítí

Expremiér Mirek Topolánek a exministr financí Miroslav Kalousek se znovu vyjádřili k ruské invazi na Ukrajinu, která trvá už více než 40 dní. Po osvobození města Buča ukrajinskými jednotkami na severu země se ukazuje, že se ruští vojáci v tomto městě chovali, jak se říkává, jako zvířata. Topolánek zdůraznil, že právě chování Ruska je důvodem, proč musíme Ukrajinu podporovat. Kalousek však Volodymyra Zelenského varoval, aby to nepřehnal.

Kalousek: Pozor, Zelenskyj. Říkat toto není dobré
Foto: Screen: YouTube
Popisek: Miroslav Kalousek

Ve čtvrtek 24. února 2022 ruský prezident Vladimir Putin zaskočil většinu světa tím, že nařídil rozpoutat válečné běsnění na Ukrajině. To, že opravdu jde o běsnění, dokládají snímky z města Buča na severu země, které Rusové okupovali několik týdnů.

Ukrajinské úřady oznámily, že ve městě našly nejen masový hrob s civilisty se spoutanýma rukama za zády, kteří od Rusů dostali kulku do týla, ale že těla zastřelených civilistů ležela i na ulicích a že pod některými z nich byla nastražena mina, aby při manipulaci se zemřelým mužem či ženou zemřeli další lidé.

Exministr financí Miroslav Kalousek zdůraznil, že od druhé světové války Evropané podobnou hrůzu neviděli. Dal také jasně najevo, že je hrdý na Českou republiku, která se rozhodla ukrajinské armádě předat své starší tanky T-72.

„Cítím občanskou hrdost. V Izraeli dodnes s úctou vzpomínají, jak v československých stíhačkách Messerschmitt Bf 109 bojovali o svoji nezávislost. Stejně tak vstoupí do historie, jak v českých tancích T-72 sovětské konstrukce budou Ukrajinci bít Rusáky,“ napsal Kalousek.

Miroslav Kalousek promlouvá

Ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému však také vzkázal, že by se měl mít na pozoru.

„Od WWII nebyl na světě konflikt, kde bylo tak jednoduché rozlišit mezi dobrem a zlem. Kdo nepodporuje Ukrajinu, stojí na straně zla. Pokud ale bude V. Zelenskyj každý den nadávat těm, kteří ho podporují, že ho podporují málo, může brzy přijít o sympatie,“ napsal Kalousek v narážce na skutečnost, že ukrajinský prezident v téměř každém svém proslovu vyčítá politikům zemí, ze kterých na Ukrajinu proudí pomoc, že nepomáhají dost.

Miroslav Kalousek promlouvá

Topolánek zdůraznil, že tak jako tak musíme Ukrajině pomáhat. I kvůli sobě. Abychom prokázali, že jsme takoví, jak o sobě rádi mluvíme.

„Rádi definujeme své kořeny v antické demokracii, křesťanské lásce a hledáme v sobě židovský gen, nesoucí sílu přežití. Ve skutečnosti lenivíme a degenerujeme. Teď máme šanci vrátit všemu obsah a hranice. Rusko v nich není,“ napsal expremiér.

Expremiér Topolánek promlouvá
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…