Kalousek: Zákon o povinném očkování! Vyzývám SPOLU

17.11.2021 7:04 | Ze sítí

Za úterý v České republice přibylo přes 22 tisíc nově covid pozitivních. To je nejvíc od začátku koronavirové epidemie v této republice. Ve spojitosti s covidem zemřelo za jediný den 95 lidí. To vše se děje v okamžiku, kdy bylo naočkováno 6,2 milionu občanů. Miroslav Kalousek bije na poplach a volá po zavedení povinného očkování. Opakovaně.

Kalousek: Zákon o povinném očkování! Vyzývám SPOLU
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Miroslav Kalousek v Trutnově

V České republice ještě nikdy nepřibylo tolik nově covid pozitivních za jediný den jako v úterý 16. listopadu 2021. Testy odhalily přes 22 tisíc pozitivních. V nemocnicích leží více než 4 400 lidí. Epidemie nabírá na obrátkách.

V této situaci někdejší poslanec Miroslav Kalousek hlasitě volá po zavedení povinného očkování a ptá se, který z českých politiků najde odvahu, aby toto téma nastolil a jasně prosazoval.  

„Chceme-li se dostat ze současného 'svrabu' co nejdříve, máme jedinou cestu: 'Zákon o povinném očkování.‘ Můžeme kličkovat a hrát si na 'kampaně‘. Pak to bude dražší a umře zbytečně víc lidí. Najde se mezi politiky, které jsem volil, někdo s odvahou?“ zeptal se Kalousek.

Mioslav Kalousek a povinné očkování

Už na začátku listopadu připomínal, že nejohroženější skupinou jsou senioři a zdůrazňoval, že odcházející vláda Andreje Babiše (ANO) se na tuto skupinu vykašlala. Tak to vidí Miroslav Kalousek.

„Zaujati jednáním o nové vládě bychom neměli zapomínat, že stále vládne vláda A. Babiše s plnou odpovědností za tento stav. Především za statisíce dosud neočkovaných seniorů, na které se ve své 'strategii' úplně vykašlala,“ napsal exposlanec.

Mioslav Kalousek a povinné očkování

Na konci října také volal po povinném očkování a zdůvodnil to tím, že nechce být rukojmím neočkovaných osob.

„Nedokážu pochopit bezohlednost neočkovaných a nechci být jejich rukojmím. Ochotně bych podpořil povinné očkování. Pokud to není možné, musí neočkovaní počítat s omezeními. Ať se svobodně rozhodnou - buď vakcina, nebo omezené sociální kontakty,“ zdůraznil Kalousek.

Mioslav Kalousek a povinné očkování

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…