Kalousek honí podvodníky. Další střet s Babišem

14.10.2020 15:12

Šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek útočí na premiéra Andreje Babiše, který podle nejnovějšího vydání žebříčku nejbohatších Čechů časopisu Forbes zbohatnul v době koronakrize o 4 miliardy korun. „Každá krize má nejenom své poražené, ale i své vítěze,“ reagoval Kalousek a Babiše označil za „podvodného adresáta dotací.“

Kalousek honí podvodníky. Další střet s Babišem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

„Každá krize má nejenom své poražené, ale i své vítěze. Osudy poražených vidíme teď na každém kroku a jsou to velmi bolestné příběhy. Vítězem se pak stává podvodný adresát dotací, na které ti poražení přispívají. To je ještě bolestnější příběh,“ útočí Kalousek na premiéra Babiše.

 

 

Reaguje tak na informace webu Novinky.cz, které přinášejí aktualizovaný žebříček nejbohatších Čechů. Podle něj Andrej Babiš, který je nadále beneficientem svěřeneckého fondu v holdingu Agrofert, za minulý rok zbohatl o 4 miliardy korun a jeho jmění nyní činí 74 miliard korun.

„Široký záběr jeho podnikatelských zájmů sice letos vyvolal značné kolísání jak mezi jednotlivými oblastmi, odkud pochází jeho majetek, tak v jejich rámci, ve výsledku je na tom ale Andrej Babiš stále lépe. Začátkem roku vlivem pandemie utrpěla média i zemědělství, to se však vlivem sezónnosti nakonec dostává na lepší čísla než vloni,“ píše k novému vydání svého žebříčku časopis Forbes s tím, že Babiš je mezi nejbohatšími Čechy na čtvrtém místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…