Kalousek je zloděj, opakuje Jančura. Vězení se nebojí

10.05.2012 18:53

Hostem Faktů Barbory Tachecí byl ve čtvrtek majitel společnosti Student Agency Radim Jančura, který se vyjádřil mimo jiné i k žalobě, kterou na něj podal ministr financí Miroslav Kalousek. Řeč přišla také na dotace, které míří k Českým drahám na kamerový systém, který podnikatel do svých autobusů nainstaloval.

Kalousek je zloděj, opakuje Jančura. Vězení se nebojí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak firmy Regiojet

Hned na úvod Jančura potvrdil, že si za svým názorem stojí: “Stojím si za tím, že si Kalousek nakradl miliony,” řekl doslova. Už dříve totiž ministra financí označil za zloděje. Na dotaz moderátorky, jestli má nějaké důkazy pro své tvrzení, odpověděl: “Tím, že umím číst, tak jsem si o panu Kalouskovi něco v médiích přečetl. Když se začnete jeho životní kariérou trochu zabývat, tak zjistíte, že tam něco není v pořádku. Jak získal byt, podezřelé zakázky...“

V případě, že podnikatele odsoudí, může jít až na několik let do vězení. Podle svých slov ale z případného uvěznění strach nemá, svůj proces dokonce pojmenoval “stát versus Jančura”. V případě, že by mu soud dal za pravdu, Kalousek by musel odejít z politiky - a to podle majitele Student Agency stojí za to.

I na převoz jedné babičky berou dotace

Jančura také poodkryl systém dotací, které dostávají České dráhy. Všeobecný názor, že jsou některé trasy ztrátové, a tudíž nevýhodné, podnikatel vyvrátil. I ten nejzapadlejší spoj, který "převáží jednu babičku", dostává podle něj dotaci. Jedinou trasou, která prodělávala, byla prý trasa Praha-Ostrava. Na tuto trasu ale Jančura minulý rok nasadil své žluté vlaky RegioJet.

Také díky komfortu, který žluté vlaky nabízejí, se prý Jančura chystá podepsat lukrativní smlouvu s německými drahami. “Všimli si toho, s jakými vlaky jsme vyjeli a jaký poskytujeme komfort. Spolupracujeme spolu už i na autobusových linkách Praha-Norimberk a dalších, kontrakt ohledně vlakového spojení podepíšeme během letošního roku.”

Kamery v autobusech? Ano, naši řidiči telefonovat nebudou a hotovo

Řeč se také stočila na kamery, které začala do svých autobusů Student Agency instalovat. Okamžitě se totiž vzhledem k nim objevily nesouhlasné názory a někteří zaměstnanci chtěli v případě, že by se zabíral i prostor s cestujícími, odejít.

“Minulý týden jsme na tři dny spustili testovací režim ve dvou autobusech. Kamery jsme umístili po stranách, aby zabíraly prostor před autobusem a také aby jedna zabírala volant řidiče a přední desku. A to z jednoho prostého důvodu - nepřeji si, aby v mých autobusech řidiči telefonovali," podotkl Jančura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…