Kalousek nesnáší důchodce! Babiš se naštval a házel papíry. I mládežník dostal

03.09.2020 7:33

„ODS a Kalousek nesnášeli a stále nesnáší důchodce,“ pravil premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš ve svém posledním hlášení „Čau lidi“. Teď se rozhodl svou myšlenku podrobně rozvést. Rýpl si přitom i do youtubera Karla „Kovyho“ Kováře. Nahlédněte.

Kalousek nesnáší důchodce! Babiš se naštval a házel papíry. I mládežník dostal
Foto: FB Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš uveřejnil na sociální síti Facebook, na kterém chtěl ukázat, že dnešní předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek a celá ODS nesnášeli a podle předsedy vlády i dnes nesnášejí důchodce.  Svůj názor odvodil z toho, že v roce 2010, tedy v době, kdy končila úřednická vláda Jana Fischera a vlády se ujímal kabinet Petra Nečase, tedy koalice ODS, TOP 09 a Věcí veřejných. A po roce 2010 to pokračovalo podle Babiše trapnou valorizací ve výši 45 korun.

„Valorizace důchodů 0, slovy NULA v roce 2010. Když jsem přebíral ministerstvo financí, zdědil jsem valorizaci trapných 45 korun,“ napsal na sociální síti.

Poté přeskočil dobu, kdy byl ministrem financí ve vládě premiéra z řad ČSSD Bohuslava Sobotky a jak se vypočítávalo navyšování penzí v čase, kdy byl sám premiérem.

Anketa

Jak nahlížíte na Čínu?

hlasovalo: 33942 lidí

„No a podívejte, jak jsme ji navýšili. Skok na 900 korun jsme navrhli ještě za menšinové vlády hnutí ANO. Pokračujeme úplně stejně v roce 2020 a na příští rok valorizace důchodů vychází na 840 korun. A k tomu seniorům přidáváme 5000 korun jako jednorázový příspěvek,“ obracel se v předvolebním čase na přibližně 3 miliony seniorů.

Grafy Andreje Babiše

Neskončil ale u tohoto jediného grafu. Celkem zveřejnil hned čtyři.

Ve druhém se zaměřil čistě na starobní důchody, vynechal tedy důchody invalidní či sirotčí a ukázal seniorům, jak jim v průběhu času rostly penze.

Začal v roce 2007, tedy za vlády Mirka Topolánka, kdy podle Babišova grafu důchodci dostávali 8736 korun a skončil rokem 2021, kdy se počítá s tím, že průměrný důchod seniora bude 15 377 korun. Během čtrnácti let starobní důchody celkově narostou o 6641 korun.

Grafy Andreje Babiše

„Další graf. Průměrný důchod. Koukněte, jak stagnoval za vlády ODS a jak šel nahoru po našem vstupu do vlády,“ napsal ke grafu sám Babiš.

Ve třetím grafu chtěl ukázat, že jeho vláda sice vytvoří největší schodek v historii České republiky. Nikdo nezaťal dluhovou sekeru do veřejných financí až na úroveň 500 miliard korun, ale můžeme si to dovolit. Alespoň podle Babiše, který argumentuje tím, že v roce 2019, tedy ještě před nástupem koronaviru v Evropě, patřila Česká republika k nejméně zadluženým zemím EU.

Podle kritiků rozpočtu z dílny ministryně financí za hnutí ANO Aleny Schillerové to bude problém. Jedním z těchto kritiků je také mladý youtuber Karel „Kovy“ Kovář. Babiš si do něj u svého třetího grafu rýpl.

„A teď školení pro vlivného YouTubera, který mluví o nějakém astronomickém dluhu, a pro všechna média, která straší Řeckem. TAKŽE: Česká republika je 4. NEJMÉNĚ zadlužená země Evropské unie. Jsem přesvědčený, že po koronavirové krizi budeme znovu patřit k nejlepším,“ napsal Babiš.

Grafy Andreje Babiše

Ani v posledním čtvrtém grafu, se Babiš nezapomněl pochválit a zdůraznil, že když někdo konečně začne řídit stát jako firmu, začne se snižovat podíl státního dluhu na HDP.

Grafy Andreje Babiše

Pod každým ze 4 grafů Babiš nasbíral stovky komentářů. Pod prvním grafem to bylo dokonce přes 600 sdělení různého druhu. Babiš se v komentářích dočkal velkých pochval i zdrcující kritiky.

„Já doufám, že i děti nás všech důchodců pochopí, že opozici nemohou dát ani jeden hlas z důvodů, jak nehorázně mluví o nás starých a sami si neodpustí ani korunu ze svého. Akorát zase zasévají nenávist a závist. I mladým, kteří jednou budou staří, musí být z toho špatně,“ zaznělo od jednoho z voličů.

„Je vidět, že to děláte móc dobře, havloprdí se můžou zvencnout,“ dala se slyšet jedna z voliček.

„Volby se blíží a Andrej Babiš nám ukazuje pomocí grafů výsledky ‚své práce‘. Celé toto chlubení je jenom tah, kterým se snaží všem voličům ukázat že je nejlepší. Ale já mu na špek neskočím,“ oponoval třetí volič.  

„To je dobře, že jste si v karanténě našel zábavu a vybarvujete omalovánky,“ poznamenala další česká občanka.

reakce na grafy Andreje Babiše

reakce na grafy Andreje Babiše

reakce na grafy Andreje Babiše

reakce na grafy Andreje Babiše

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…