Kalousek odmítl pogratulovat vítězi. Je to falešný hráč, vzkazuje

28.01.2018 11:40

Miroslav Kalousek nechce gratulovat prezidentu Zemanovi k obhajobě mandátu. Považoval by to za pokrytecké vzhledem k tomu, co si o prezidentovi myslí.

Kalousek odmítl pogratulovat vítězi. Je to falešný hráč, vzkazuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek s Jaroslavem Faltýnkem

Anketa

Jste ochotni podat ruku příznivci kandidáta, kterého jste ve 2. kole nevolili a říct: Jsme všichni Češi, pojďme se na to vykašlat. ?

84%
16%
hlasovalo: 9677 lidí

Bývalý předseda KDU-ČSL a poté i TOP 09 Miroslav Kalousek nemá po prezidentských volbách dobrou náladu. Byl jednoznačným podporovatelem Jiřího Drahoše, kterého oficiálně podpořila i jeho strana.

Prezidenta Zemana zčásti kritizoval a zčásti se mu posmíval. Například na předvolební klip prezidenta, ve kterém se říkalo, že letadlo by měl řídit zkušený pilot, reagoval poznámkou: „K čemu je mi zkušený pilot, který umí létat jen do Moskvy a do Pekingu a na západních letištích zásadně havaruje? S takovým létat nechci...“

Hned poté, co začaly být zřejmé výsledky prezidentské volby, Kalousek psal na Facebook, že „naděje na změnu na Pražském hradě zhasla“. „Zajisté to přežijeme, jako dosud vše. Leč náprava škod, ke kterým dojde, nebude ani snadný, ani rychlý proces,“ dodal.

Během sobotního večera byl prý některými lidmi kritizován, že nepogratuloval prezidentu Zemanovi k vítězství, jako to učinil například i jeho soupeř Drahoš. Kalousek však vysvětlil, že nic takového dělat nebude, protože není pokrytec a prezidenta považuje za falešného hráče.

Faleš hry Miloše Zemana měla spočívat v tom, že používal Kalouska jako největšího bubáka, když měl strach, že mu k úspěchu nepostačí strašit „hordami migrantů“.


 

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …