Kalousek se ozval v ČT a rozprášil Zemanovo vánoční poselství

26.12.2014 14:21

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek v České televizi ostře zareagoval na vánoční poselství prezidenta Miloše Zemana. Podle jeho názoru se totiž nejednalo o poselství, ale pouze o Zemanovo shrnutí toho, co se dělo v roce 2014. Uvedl také, že ani v tom s hlavou státu nesouhlasí.

Kalousek se ozval v ČT a rozprášil Zemanovo vánoční poselství
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Miroslav Kalousek

„Chtěl bych ocenit Českou televizi, že projev prezidenta předtáčela, a to z bezpečnostních důvodů," reagoval hned na úvod svého hodnocení vánočního poselství prezidenta Zemana Miroslav Kalousek. Moderátorem byl ale opraven, že ČT projev pouze přebírala. Šéf poslanců TOP 09 svými slovy patrně narážel na velice diskutované Hovory z Lán, které točil Český rozhlas s hlavou státu na začátku listopadu živě a v pořadu zazněla z úst hlavy státu vulgární slova.

Kalousek k samotnému patnáctiminutovému vystoupení Zemana uvedl, že žánrově neodpovídalo vánočnímu poselství, za které bylo označováno. „My jsme očekávali od prezidenta nějaký výhled do budoucna, místo toho jsme od pana prezidenta slyšeli jen názory a pohledy na to, co se dělo v roce 2014," rozhořčeně reagoval předseda poslanců TOP 09. Podle něho témata, jako třeba služební zákon, který prezident komentoval, do vánočního poselství nepatří. Kalousek se neztotožnil ani s tím, jaké zásadní události tohoto roku Zeman jmenoval jako důležité.

„On pouze opakoval své názory, se kterými já nesouhlasím, co pro něho bylo důležité v roce 2014, s čímž také nesouhlasím," kategoricky uzavřel své hodnocení Kalousek a znovu zopakoval, že pro něho to žádné vánoční poselství nebylo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

8:59 „Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

TÝDEN V MÉDIÍCH O slovenském premiérovi řekl český prezident, že jeho vítězství ve volbách je zklamá…