Kalousek seknul: Označí Babiš příště Židy?

22.12.2015 10:51

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek se při dnešním jednání v Poslanecké sněmovně vyjádřil k nepřijetí kontrolního hlášení DPH.

Kalousek seknul: Označí Babiš příště Židy?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

„Domníváme se, že by neměl platit vůbec, ale alespoň by neměl platit nyní od ‚vítězného února‘ 2016,“ uvedl Kalousek s tím, že v zákoně jsou nepřijatelné sankce či lhůty, stejně jako práva a povinnosti. 

„Schválili jste, že podnikatel odpovídá za doručení kontrolního hlášení, nikoliv za odeslání. Jak to může ovlivnit?“ řekl například Kalousek s tím, že v zákoně jsou nesmyslně vyvážené pozice. „Přes všechny argumenty jste byli hluší a slepí a zákon se stal součástí právního řádu,“ dodal Kalousek. 

Kalousek se také obává možného zneužití dat, se kterými by bylo disponováno. „Tento zákon s tímto ministrem financí je nebezpečný nástroj pro jakékoliv demokratické prostředí jakékoliv země,“ zaútočil Kalousek na Babiše. Nelíbilo se mu totiž zneužití osobních dat a tvrzení, že zde neplatí daně Vietnamci. „Kdo to bude příště, koho označí? Židy? Podnikatele? Podnikatele obchodující s Babišovými komoditami?“ rozčílil se Kalousek s tím, že ministr financí napadl jednu národnostní skupinu poté, co zneužil data.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …