Kalousek si přečetl rozhovor s Babišem a odplivl si: Bolševické myšlení

25.09.2021 20:02

Předseda vlády a šéf hnutí ANO poskytl velký rozhovor Lidovým novinám, které od roku 2013 vlastní. A vzal to od podlahy. Nešetřil vůbec nikoho. Vyjádřil se také k nájemním bytům. „Chceme snížit cenu nájemného výstavbou státních bytů,“ uvedl, a Miroslavu Kalouskovi vstávaly vlasy hrůzou. Podle něho se jedná o typické bolševické přemýšlení.

Kalousek si přečetl rozhovor s Babišem a odplivl si: Bolševické myšlení
Foto: Repro ČT24
Popisek: Exposlanec Miroslav Kalousek (TOP09)

V rozhovoru mluvil nejen o pomoci seniorům a rodinám s dětmi, ale také se zastavil u bydlení. V Česku prý lidi trápí především problém bydlení, jež by měl český stát mladým lidem zpřístupnit. Stát by měl stavět byty a dát je k dispozici lidem, které potřebuje celá společnost – zubařům, pediatrům a tak podobně. Současně by měl stát podpořit družstevní bydlení. Podle Babiše by se toto všechno mělo platit z evropských dotací.

Tato slova ale namíchla bývalého ministra financí a předsedu TOP 09 Miroslava Kalouska. Trnem v oku mu byl právě výrok ohledně bydlení: „Chceme snížit cenu nájemného výstavbou státních bytů.“ Podle Kalouska jde o typicky bolševické přemýšlení. „Výstavbou státních bytů se tržní cena nájemného nesníží. Vzniknou pouze ceny dvě, z nichž ta nižší bude pouze pro privilegované na úkor všech ostatních. Jo, to už jsem kdysi zažil, milé děti. To bylo v dobách, kdy dnešní český premiér, člen komunistické strany, podepisoval závazek zločinné Státní bezpečnosti,“ rýpe si na Facebooku Kalousek.

Šéf hnutí ANO a stávající premiér Andrej Babiš dále v rozhovoru pro Lidové noviny dal najevo, že česká ekonomika znovu poroste, a poroste tak výrazně, že z tohoto růstu bude možné platit vyšší důchody seniorům i stavět nové byty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…