Kalousek usedl k fotbalu: Nasekejte Rusy do jitrnic!

07.07.2018 20:38

V sobotu večer se na mistrovství světa ve fotbale v Rusku hraje čtvrtfinálové utkání mezi domácí reprezentací a Chorvatskem. Podceňovaný domácí tým vyřadil mistry světa 2010 ze Španělska a nyní může postoupit mezi nejlepší čtyři. Některé ale tato myšlenka děsí z ryze nesportovních příčin.

Kalousek usedl k fotbalu: Nasekejte Rusy do jitrnic!
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Miroslav Kalousek na neformálním setkání u piva s voliči v Českém Brodě

Předseda poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek patří k těm, kteří budou vehementně fandit soupeřům Ruska – Chorvatům. Důvodem není, jak zcela otevřeně přiznal, elegance jihoslovanských kombinací, ale ruský prezident Vladimír Putin.

Před osmou hodinou ještě Kalousek vyřídil politický tweet, když vyzval „svého arcibiskupa“ Dominika Duku, aby se vší rozhodností vystupoval proti Babišově vládě.

Pak už se ale zaměřil na televizní utkání. Ví prý, že mu mnozí vyčiní, že míchá politiku do sportu. „Ale MS ve fotbale politikum je a Putin z něj také politikum dělá,“ vysvětlil uživatelům twitteru.

A pak přidal osobité vyznání podpory soupeřům ruského týmu: „Vivat Hrvatska! Nasekejte Rusy do jitrnic! Držíme palce a fandíme!“

Kalouskovo vyznání, tak jako všechny jeho tweety, automaticky sdílel zaměstnanec tiskového oddělení TOP 09 Ondřej Jakob.

Není to první sportovní tweet někdejšího ministra financí v prvním červencovém týdnu. Ve čvrtek večer provedl hlubokou úklonu „frajerům a vlastencům ze Sokola“, kteří na sletu pískali na premiéra Andreje Babiše. Při té příležitosti prohlásil, že sám je „orlem“, tedy příslušníkem lidovecké tělovýchovné organizace.

Rusko je během mistrovství světa terčem kritiky permanentně. Například Radio Svobodná Evropa kritizovalo, že Rusko má, na rozdíl od Belgie, Francie či Německa, příliš rasově jednotvárný tým.

 

reklama

autor: jav

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…