Kalousek v televizi: Jen psychopat říká špatné zprávy

21.04.2012 12:44

Ministr financí Miroslav Kalousek v době konání protestů promluvil v přímém přenosu v České televizi. Vysvětlil, proč jsou nutné reformy ve formě, jak ji navrhuje a prosazuje vláda.

Kalousek v televizi: Jen psychopat říká špatné zprávy
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek v České televizi

„Upřímně řečeno, já jsem tam ani chodit nechtěl. Pak mi odboráři vzkázali, abych nechodil, tak jsem si řekl, že si mohu chodit kam chci. Pak mi volali někteří policisté, ta jsem jim nechtěl přidělávat starosti,“ vysvětlil v ČT Kalousek.

„Zažil jsem to loni v Letenské. Křičeli Kalousku vylez. Nebylo to nic příjemného,“ dodal ministr financí.



Šetření se nelíbí nikomu

„My jsme nezastírali, že reformy budou bolet. Nezastírali jsme, že naše příjmy neporostou, přitom čelíme tlaku na výdaje, výplatu penzí,“ doplnil.  „To se nelíbí nikomu, že se to dotkne konkrétních lidí,“ vysvětlil Kalousek v ČT.

Podle průzkumu pro ČT lidem nejvíce vadí nárůst DPH, růst daně z příjmu, na třetím místě pak jsou škrty. „To není překvapení. Vycházelo se v roce 2010 k nějakému růstu ekonomiky. To by se nemuselo sahat ke zvýšení daní,“ zdůraznil Kalousek.

Kalousek dodal, že i vláda musí škrtat u sebe. „Jen psychopat říká špatné zprávy,“ řekl nicméně Kalousek s tím, že vládní škrty jsou opravdu masivní. Zdůraznil, že úspory na výdajové straně tvoří 68 procent, zvýšení daní pak 38 procent z opatření vlády.

Podle ekonomického experta KSČM Jiřího Dolejše opatření vlády nedopadnou na všechny stejně a nejvíce poškodí nízkopříjmové skupiny obyvatelstva. Podle komunistů by se měli více zdanit bohatí a velké firmy. Kalousek oponoval tím, že i podle OECD je ČR jedna z nejvíce rovnostářských zemí.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…