Kalouskova nová složenka: Babiši, Kellnere, zbohatli jste, tak plaťte! Ale na něco zapomněl

20.03.2020 8:24

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 se obrátil na nejbohatší Čechy Petra Kellnera, Andreje Babiše (ANO) a další a vyzval je, aby v této těžké chvíli pomohli své zemi. Možná zapomněl, že Petr Kellner už tak učinil a sehnal pro zdravotníky ochranné pomůcky za sto milionů korun.

Kalouskova nová složenka: Babiši, Kellnere, zbohatli jste, tak plaťte! Ale na něco zapomněl
Foto: screen: Twitter M. Kalouska
Popisek: Miroslav Kalousek (TOP 09)

Miroslav Kalousek se obrátil na české boháče a vyzval je, aby v této těžké chvíli pomohli své zemi. Zmínil PPF Petra Kellnera nebo Agrofert Andreje Babiše (ANO), jenž je dočasně odložen ve svěřenském fondu premiéra.

„Po šesti tučných letech kapitalizace zisků přichází doba socializace ztrát. Ideologii stranou. Ač duší pravičák, vůbec bych se nebránil tomu, aby nejvíce přispěli ti, kteří v posledních letech nejvíce zbohatli. PPF, Agrofert, CPI, EPH, atd...“ apeloval na české miliardáře Kalousek na sociální síti Twitter.

Miroskav Kalousek promluvil

Anketa

Má prof. Roman Prymula, předseda krizového štábu, vaši důvěru?

93%
7%
hlasovalo: 33475 lidí
Nezmínil však skutečnost, že společnost PPF už do České republiky pomoc poslala. Na rozdíl od čínské vlády tak navíc učinila zcela zdarma.

„Skupina PPF daruje České republice 120 tun zdravotnického materiálu. Dnes to potvrdil majoritní akcionář PPF Petr Kellner premiérovi Andreji Babišovi. V Číně jsme nakoupili ochranné pomůcky v hodnotě 100 milionů korun. Dnes jsme s vicepremiérem Janem Hamáčkem podepsali darovací smlouvu na zdravotnické pomůcky v hodnotě 100 milionů. Současně, podle aktuálních potřeb státu, měníme počty a strukturu dodávaných pomůcek. Děkujeme Ministerstvu vnitra ČR za profesionální pomoc s dopravou a vyřízením úředních formalit,“ uvedli na sociální síti Twitter zástupci společnost PPF.

Společnost PPF poskytla českému státu 1,8 milionu chirurgických roušek, 1,7 milionu respirátorů a tisíce testovacích sad.

PPF pomáhá

PPF pomáhá

Lidé to v diskusi Kalouskovi připomněli. PPF teď dalo 100 mega na zdravotnický materiál, ne?“ padlo v diskusi.

Miroslav Kalousek promluvil

Padl i návrh na vyvlastnění Agrofertu. „Vůbec bych se nebál Agrofert vyvlastnit. Beze srandy – business Bureš je postaven na kriminálních základech a Bureš by měl jít sedět,“ navrhl jeden z diskutujících. A přišla reakce. „Cejtím tu komouše. Ano, dejte firmy pracujícímu lidu a všechny boháče do basy.“

V boji s koronavirem pomohl i Babišův Agrofert, který poskytl suroviny na výrobu dezinfekce v hodnotě 10 milionů korun.

Miroslav Kalousek promluvil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…