Kalouskovy trampoty. Kníže mizí, a Starostové mu prý chtějí utéct

08.02.2014 6:12

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg v poslední době stále častěji opakuje, že je třeba dát v politice prostor mladším lidem a sám se stahuje do pozadí. Zdá se však, že to příliš nesvědčí vztahům dvou spřátelených stran TOP 09 a Starostů. Místopředseda STAN Stanislav Polčák předpokládá, že v komunálních volbách budou častěji kandidovat odděleně, než společně. Informuje o tom server iDnes.cz.

Kalouskovy trampoty. Kníže mizí, a Starostové mu prý chtějí utéct
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

"Myslím si, že společně budeme v těchto volbách kandidovat spíše na méně místech," poznamenává místopředseda Starostů a nezávislých Polčák. Např. ze Zlínského regionu už se delší čas ozývají hlasy, které počítají se samostatnou kandidátkou Starostů. Proč? Možná kvůli exministrovi zahraničí Karlu Schwarzenbergovi. Ten na spojenectví TOP 09 a Starostů prý vždy dbal a teď, když poněkud ustupuje do pozadí, tato vazba mezi dvěma stranami se může rozvolnit.  

O spolupráci v Praze TOP 09 nestojí. Nebo stojí?

Rozpory se objevily i v Praze. Lidové noviny dokonce spekulovaly o tom, že v hlavním městě budou Starostové spolupracovat s hnutím ANO Andreje Babiše. Předseda Starostů Petr Gazdík to ale důrazně popřel. Jednoznačně za nepravdivou ji označil i místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Přesto se zdá, že to mezi TOP 09 a Starosty v Praze skřípe. Dosud se totž zjevně nedomluvili na spolupráci. "Naší původní snahou bylo, abychom i v Praze spolupracovali s TOP 09, ale ti nám jasně sdělili, že v Praze chtějí kandidovat samostatně, nikoliv se Starosty, to je jejich plné právo a my nyní hledáme varianty, jak to řešit," říká předseda Starostů a nezávislých Petr Gazdík. 

Tyto informace však vyvrací předseda pražské TOPky Jiří Vávra. Tvrdí, že jednání o možné spolupráci vlastně ještě ani nezačala, takže nemohla skončit. Ze strany Starostů údajně žádná nabídka nezazněla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …