Kandidát Randák: Žádný politik už nepůjde sedět, našli klacek na policii

19.09.2012 7:06

Bývalý šéf civilní rozvědky, v současnosti expert Nadačního fondu proti korupci a nejnověji možný prezidentský kandidát Karel Randák si myslí, že za metylalkoholovou aféru jsou zodpovědni zejména politici, kteří nedokázali zajistit kontrolu. K odpovědnosti však podle něj žádný z nich hnán nebude - o to už se postará zejména Generální inspekce bezpečnostních sborů, účinný klacek politiků na policisty.

Kandidát Randák: Žádný politik už nepůjde sedět, našli klacek na policii
Foto: Archiv
Popisek: Karel Randák má v Nadačním fondu proti korupci na starosti vyšetřování

Podle Randáka kořalkovou kauzu rozhodně nevyřeší prohibice. „Nepochybně se po jejím skončení objeví další případy otrav,“ ujistil Karel Randák v deníku Blesk poté, co odmítl nabízeného panáka tvrdého alkoholu.

Podle něj za celou věc primárně mohou zejména celníci a Ministerstvo financí. „Za celý systém jsou nicméně zodpovědní zejména politici, a pokud selhal, měli by být voláni k zodpovědnosti zejména oni,“ myslí si bezpečnostní expert.

Nevěří však, že by se někoho z nich podařilo potrestat. Pokud by se policisté o něco takového pokoušeli, dokážou je prý politici zkrotit stejně, jako nedávno policejního prezidenta Petra Lessyho. „Vnímám jako obrovský problém působení Generální inspekce bezpečnostních sborů,“ popisuje detektiv. „Je to klacek, který tady někdo ovládá. Nedělám si iluze, že by vedení této instituce bylo nezávislým orgánem,“ pokračuje. Je prý zjevné, že je to instituce poplatná některým politikům, kterou lze použít vůči komukoliv z policie.

„Pokud by například některý politik byl zapojen do kauzy metylalkohol a má nějaký vliv na to, aby mohl účelově zaúkolovat tuto inspekci, tak se výsledku šetření kolem celé této kauzy velmi obávám,“ říká Randák.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…