Kateřina Jacques: Lenka Dusilová je hrdinka! Jsem dojata

12.04.2016 14:27

Kateřina Bursíková Jacques se na svém facebookovém profilu vrátila k tomu, jak jí bylo zakázáno jít v průběhu návštěvy čínského prezidenta v Praze demonstrovat na Hradčanské náměstí. Všimla si totiž, že na jediné fotce, kterou v průběhu akce pořídila, je bratr bývalého prezidenta Václava Havla. A také byla plná dojetí z vystoupení Lenky Dusilové.

Kateřina Jacques: Lenka Dusilová je hrdinka! Jsem dojata
Foto: Archiv KJ
Popisek: Kateřina Jacques s Martinem Bursíkem

„Manželé Havlovi čtvrt století po pádu totality hledí do tváří policistů, kteří jim brání vstoupit na Hradčanské náměstí,“ nazvala fotografii Bursíková a zmínila, že policisté si ani neuvědomili, komu to vlastně zahradili cestu, když na Hradčanské náměstí nepustili Ivana Havla s chotí Dášou.

„Asi ani nevěděli, že nám upírají ústavní právo na svobodu slova a shromáždění,“ poznamenala a dodala, že „Havlovi nebyli teatrální, stejné situace zažívali za bolševika mnohokrát. Žádný novinář si jich nevšímal, ale pro mě jsou hrdiny toho dne.“

„Tu fotku jsem našla až teď a je jediná, kterou jsem vyfotila. V pozadí je ještě báječný člověk a bojovník za svobodu, Mirek Štětina,“ upozornila na europoslance Jaromíra Štětinu, který se akce taktéž zúčastnil.

Zdroj: Facebook Kateřiny Bursíkové Jacques

Bursíková ještě zveřejnila příspěvek skupiny Podporujeme Tibet o vystoupení Lenky Dusilové na předávání Cen Anděl. „Víc než jen gesto. Hrdinka dnešních dnů. Jsem dojata,“ komentovala jej Bursíková.

Celé vyjádření zde:

Manželé Havlovi čtvrt století po pádu totality hledí do tváří policistů, kteří jim brání vstoupit na Hradčanské náměstí. Dáša a Ivan byli na místě jako jedni z prvních, policisté ani nevěděli, že zahradili cestu bratrovi a švagrové našeho porevolučního prezidenta. Asi ani nevěděli, že nám upírají ústavní právo na svobodu slova a shromáždění. Havlovi nebyli teatrální, stejné situace zažívali za bolševika mnohokrát. Žádný novinář si jich nevšímal, ale pro mě jsou hrdiny toho dne. Absurdní drama, které nenapsal, ale v němž si skvěle zahrál Havel. Tu fotku jsem našla až teď a je jediná, kterou jsem vyfotila. V pozadí je ještě báječný člověk a bojovník za svobodu Mirek Štětina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…