Kazisvětská rodinka Kolářových a jejich prasárny. Koněvem to rozhodně nezačalo, připomíná pamětník

04.04.2020 7:32

Krok starosty radnice Prahy 6 Ondřeje Koláře (TOP 09), který využil nouzový stav platící v Česku kvůli koronavirové pandemii k odstranění sochy kontroverzního sovětského maršála Ivana Koněva z náměstí Interbrigády v Bubenči, čelí ostré kritice. Mediální expert Petr Štěpánek se na svém facebooku zamýšlí, co Koláře k demontování památky vedlo; jsou podle něj pouze dvě možnosti. A posvítil si přitom rovnou na jeho rodinu.

Kazisvětská rodinka Kolářových a jejich prasárny. Koněvem to rozhodně nezačalo, připomíná pamětník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ondřej Kolář, starosta Prahy 6

V úvodu Štěpánek připomněl, že by se neměl podceňovat význam mezinárodních vztahů. „Žádný normální politik nedělá naschvály a nevyvolává zbytečné rozepře s jinými státy, nota bene s mocnostmi. Nemusíme s nimi být zrovna nejlepší přátelé, ale vždycky se hodí, když vzájemné vztahy jsou spíše dobré než špatné. Ono se může zdát, že je to jedno, ale pak se najednou něco přihodí, a rázem zjistíme, že mít korektní vztahy, vyznačující se vzájemným respektem, je setsakra potřebné,“ píše ve svém komentáři.

Dlouhá fronta mnoha zemí, jež nyní v Číně stojí na dodávky zdravotnického materiálu a kterou jsme díky Zemanovým přátelským vztahům mohli zlehka předběhnout, je toho docela hezkým příkladem, zmiňuje Štěpánek.

Následně naopak zmínil ty, kteří mezinárodní vztahy nerespektují a poškozují. „Pak tu ale máme jinou sortu politiků. Kazisvětů, kteří záměrně a cíleně poškozují naše vztahy s některými zeměmi. Hřib, Novotný, Kolář a další,“ přibližuje.

Podle Štěpánka jsou pouze dvě možnosti, proč výše zmínění tak činí. „Buď to jsou regulérní idioti, kteří nedohlédnou důsledky svého idiotského počínání, to je ale ten lepší případ, nebo je to ještě horší, neboť to dělají na objednávku. Na cizí objednávku,“ píše ve svém komentáři.

Nemyslí si prý, že starosta Prahy 6 za TOP 09 Ondřej Kolář byl ta první možnost, tedy idiot. A to s ohledem na to, že jeho otec je bývalý diplomat Petr Kolář. „Papínek, který před časem pošilhával i po prezidentském křesle, býval naším velvyslancem v USA i v Rusku, takže o mezinárodních vztazích doma u Kolářů nepochybně něco vědí,“ podotýká Štěpánek.

Petr Kolář, vystudovaný folklorista, začínal v devadesátých letech na ministerstvu zahraničí jako šéf odboru nevládních organizací. Postupně se stal velmi blízkým spolupracovníkem tehdejšího ministra Josefa Zieleniece; Když jeho šéf vystoupil proti Václavu Klausovi v kauze falešných sponzorů, byl Kolář první, kdo veřejně prohlásil, že Václav Klaus o manipulacích se sponzorskými dary věděl. Pak absolvoval hvězdnou velvyslaneckou kariéru s ambasádami ve Washingtonu a Moskvě. Zaujal také tím, že jako jeden z prvních už před více než deseti lety zavedl do češtiny spojení „užiteční idioti Moskvy“. Bylo to v době debat o stavbě amerického protiraketového radaru v Brdech.

Kolář starší stál také za prezidentskou kandidaturou Jiřího Drahoše, kterému radil. V současnosti podporuje generála Petra Pavla, který uvažuje o kandidatuře v příštích volbách. Kolář jej často osobně doprovází. Od roku 2014 také spolupracuje se spolkem Evropské hodnoty, jehož byl nejvýraznější tváří, než se stihl veřejně proslavit jeho současný šéf Jakub Janda.

„Normální rodina to ale asi nebude. Protože kdyby byla, nemohli by Kolářové provádět to, co provádějí,“ soudí Petr Štěpánek.

Petr Kolář a Petr Pavel v Divadle Na Jezerce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…