Kdo plánoval masakr v Nice. Rádio Islámského státu mlčí

15.07.2016 17:15

Ačkoliv mnozí podezřívají z krveprolití ve francouzském Nice teroristickou organizaci Islámský stát, ta se k útoku prozatím nepřihlásila. Z muslimského světa mezitím proudí odsudky teroristického činu, jež podle posledních informací spáchal Francouz tuniského původu Mohamed Lahouaiej Bouhlel.

Kdo plánoval masakr v Nice. Rádio Islámského státu mlčí
Foto: youtube.com
Popisek: Teroristický útok ve francouzském Nice

Podle informací britské BBC se Islámský stát v pravidelném vysílání jím provozovaného rádia Al Bayan prozatím nijak nevyjádřil k nejnovějšímu teroristickému útoku ve Francii. Server poukazuje na to, že prostřednictvím tohoto média se organizace v minulosti přihlásila k některým útokům, jež spáchala na Západě. Nynější mlčení však dle BBC ještě nemusí znamenat, že Islámský stát za útokem nestojí.

Francouzská policie již potvrdila, že útočníkem z Nice je 31letý Francouz tuniského původu. Jedná se prý o řidiče z povolání Mohameda Lahouaieje Bouhlela. Masakr, který způsobil na pobřežní promenádě, nepřežilo 84 lidí, stovky dalších jsou zraněny.

Podle zpravodajských serverů jsou s nejvyšší pravděpodobností mezi obětmi také muslimové. Přední islámští náboženští či političtí představitelé tento teroristický čin jednoznačně odsuzují.

Podle islámského teologického střediska al-Azhar v egyptské Káhiře jsou teroristické útoky v rozporu s učením islámu a dalších monoteistických náboženství. Vlivná instituce dále vyzývá ke sjednocení v boji proti terorismu. Teroristický útok odsoudil také muftí Egypta Šaukí Allám jakožto nejvyšší islámská autorita v zemi. Islám podle něj k prolévání krve a zabíjení nevinných nikdy nevyzýval a pachatelé těchto činů kráčí v ďáblových stopách.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…