Kde se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

16.04.2024 12:40 | Monitoring

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociálních médiích. Právě na facebooku se k této zprávě vyjádřila v komentářích lídryně koalice STAČILO! Kateřina Konečná. Za tento komentář ale do ní začal rýt správce účtu Novinky.cz. „Do poklidných vod našich FB příspěvků najela bez zvacího dopisu Kateřina Konečná a začala hudrovat,“ prohlásil a přidal další „vtipné“ průpovídky.

Kde se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně KSČM Kateřina Konečná

Jak je známo, premiér Petr Fiala je na státní návštěvě v USA, kde se sešel s prezidentem USA Joem Bidenem. Za což je svými spolustraníky masivně chválen. O návštěvě v Bílém domě informovaly také Novinky.cz.

V komentářích o článku, který server sdílel na sociálních sítích, se ozvala lídryně koalice STAČILO! Kateřina Konečná, která vcelku nepřekvapivě Fialu a jeho návštěvu kritizuje. „Tak stíhačky za stovky miliard nestačily… Pan premiér Fiala je dnes na koberečku za vyřazení americké společnosti Westinghouse z dostavby našich jaderných elektráren. A pro jistotu ještě školeníčko u CIA. Nedivila bych se ani setkání s nějakými zbrojaři… Je zajímavé, že Fiala mluvil o problémech celého světa (hlavně teda Ukrajiny), ale nezmínil problémy našich občanů a firem – třeba i kvůli drahým energiím, které jsou v USA několikanásobně levnější!“ kopala do premiéra.

Anketa

Vnímáte Izrael jako spojence České republiky?

23%
72%
hlasovalo: 15754 lidí
A pokračovala: „Zájmy českých občanů (pokud o nich má vůbec premiér ponětí) v případě Fialy zůstaly na letišti v Praze… Co si asi v USA řeknou po odjezdu české delegace? Tipla bych si, že to bude něco ve smyslu – odjela naše prodloužená ruka, naše beranidlo, naši užiteční (zbytek si doplňte sami)… P. S. Snad pan Biden měl světlejší chvilku a věděl alespoň to, že pan Fiala je ze střední Evropy.“

Příspěvek, ač vůči premiérovi nepochybně konfrontační, nijak nezmiňoval Novinky.cz, ani jejich práci. Přesto někdo, kdo má přístup ke správě účtu Novinky.cz na facebooku, považoval za vhodné ke Konečné připojit svůj vlastní komentář.

„My jsme na tom letišti byli a žádné odložené zájmy českých občanů jsme neviděli. Poprosíme 24. základnu dopravního letectva Praha-Kbely: Mrknete, prosím, do ztrát a nálezů, jestli tam pan Fiala něco nenechal? Ptáme se pro kamarádku.“ Konečná na tento rádobyvtipný komentář nereagovala.

Na účtu však někdo považoval za vhodné na komentář psaný pod hlavičkou serveru upozornit s popiskem: „Do poklidných vod našich FB příspěvků najela bez zvacího dopisu Kateřina Konečná a začala hudrovat.“

A doplnil ho vtipem: „Premiér Fiala se vrací z vládní návštěvy USA. Letadlo dosedne na letišti a pilot zahlásí: Konečná, vystupovat.“ A písmenem L složeným ze smajlíků.

K tomu už se Konečná vyjádřila, že je ráda, že mohla „rádoby vtipný profil Novinky.cz obohatit“.

Dodejme, že od roku 2023 jsou Novinky.cz v majetku společnosti Seznam.cz.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Konečná, ač komunistka to má jako jedna z mála v hlavě dobře srovnaný. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePuhýš s jedním kmínem , 16.04.2024 13:41:37

|  25 |  0

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …