Kdo štve studenty proti Ševčíkovi? Stážistka od Fialy, fanynka Nerudové. Je toho víc

15.03.2023 15:01

Před pražskou VŠE proběhl protest proti děkanovi NF VŠE Miroslavu Ševčíkovi, nazvaný Stop Ševčík! Mimo jiné se protestovalo také proti Ševčíkovu chování a tomu, že údajně tahá politiku do výuky. Jenže kdo tento protest zosnoval? Organizátorka není z Ševčíkovy fakulty. Zato je politicky velmi aktivní a dělá stážistku na úřadu vlády.

Kdo štve studenty proti Ševčíkovi? Stážistka od Fialy, fanynka Nerudové. Je toho víc
Foto: Repro Facebook
Popisek: Karolína Nodesová, pořadatelka protestu proti Miroslavu Ševčíkovi (vlevo)

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49423 lidí
Dnes proběhl před budovou VŠE protest proti děkanovi Národohospodářské fakulty, Miroslavu Ševčíkovi. „Chceme vyjádřit nespokojenost s vývojem situace okolo děkana Ševčíka, který dlouhodobě poškozuje jméno nejen své fakulty, ale i celé školy. Cílem protestu je přimět pana docenta, aby dobrovolně odstoupil ze své funkce, popřípadě přimět akademický senát, aby pana Ševčíka odvolal. Již nechceme přihlížet tomu, jak pan docent pošlapává zásady, které by se na akademické půdě měly dodržovat,“ uvedla pro Novinky.cz Karolína Nodesová, která facebookovou akci související s otevřeným dopisem Ševčíkovi pořádá.

V ní studenti vzkazují:

Jako zástupci a zástupkyně Národohospodářské fakulty Vás vyzýváme k rezignaci z funkce děkana, abyste nadále nepoškozoval jméno celé naší školy a odstoupil z funkce děkana.

Vaše chování nezasahuje pouze studenty a studentky naší fakulty, nýbrž za celou školu, protože té se tato záležitost také týká. Vaše chování, které se neslučuje s Etickým kodexem a Morálně-etickými zásadami vedoucích pracovníků VŠE, vrhá opakovaně a dlouhodobě špatné světlo na studenty i absolventy VŠE a je neakceptovatelné.

Nadále nechceme, abyste zahrnoval do výuky své politické názory, které jsou často nevhodné a dezinformační a do akademické sféry nepatří.

Na základě otevřeného dopisu, který byl rozeslán mezi studenty a veřejnost, si každý mohl přečíst, že Vaše chování na sobotní demonstraci není jediným důvodem, ale že je to jen dalším v řadě – ať už je to vystupování po boku dezinformátorů, zneužití školních e-mailů k propagaci politické strany Trikolora, dlouhodobě konfliktní vedení fakulty vedoucí k odchodu významných akademiků, relativizace covidu a zahrnování osobních nerelevantních názorů do výuky či urážlivé označení studentů v jednom z videí.

Znovu Vás tedy vyzýváme k rezignaci, a pokud tak neučiníte, tak žádáme akademický senát VŠE, aby Vás odvolal.

Studenti a studentky VŠE

Grafika protestu
Zdroj: FB

 

Má to ovšem nejeden háček. Karolína Nodesová, která akci organizuje, na NF VŠE vůbec nestuduje. Její životopis na profesní sociální síti LinkedIn zmiňuje fakultu mezinárodních vztahů. Miroslav Ševčík vyučuje pouze předměty pro Národohospodářskou fakultu, tedy Nodesovou nevyučuje. Nesrovnalost je už v samotném textu, který sice na začátku mluví o zástupcích a zástupkyních národohospodářské fakulty, ale podepsán je „studenti a studentky VŠE“, tedy taktéž těmi, kteří se s Ševčíkovou výukou, ať je jak chce politická či nikoliv, nesetkávají.

Text odkazuje na otevřený dopis Ševčíkovi, který ho vyzývá k rezignaci. U něho je seznam autorů z Akademického senátu Vysoké školy ekonomické v Praze. Uvedeno je jich celkem osm. Ani jeden z nich však není v AS za Národohospodářskou fakultu.

Samotná Nodesová je nesporně politicky aktivní. V již zmíněném životopisu uvádí, že se vždy zajímala o politiku, lidská práva a mezinárodní vztahy. A že v současné době je stážistkou v odboru rovnosti žen a mužů úřadu vlády. Kromě toho také pořádala duhový pochod Most Pride, což jí dle vlastních slov „změnilo život“ a dalo cenné zkušenosti. V prezidentské volbě podporovala Danuši Nerudovou právě kvůli právům LGBT. Kromě toho Nodesová navštívila i rezidenci primátora, když jím byl Zdeněk Hřib.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Takže nějaké nevyrovnané čudo, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseOgara , 15.03.2023 18:15:01
placené seréšem bude rozhodovat kdo bude učit studenty. Ptám se, čím se pan Ševčík provinil? Jen lžete vy chudáci.

|  14 |  0

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…