Kdo tady platil dalajlámu? Objevila se svěží informace

31.10.2016 10:33

Návštěvu dalajlámy na Foru 2000 platil podnikatel Antonín Koláček, kterého před dvěma roky švýcarský soud uznal vinným z podvodu kvůli Mostecké uhelné. Píše to dnešní vydání deníku Respekt.

Kdo tady platil dalajlámu? Objevila se svěží informace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítání Dalajlamy v Praze na Hradčanském náměstí. Dalajlama přijel do Prahy na dvacátý ročník konference Forum 2000, kterou založil bývalý prezident Václav Havel

I přestože je Koláček vinen, výkonný ředitel Fora 2000 Jakub Klepal si spolupráce s ním váží. Podle jeho slov je konference kompletní projekt, jehož uskutečnění je možné jen díky podpoře několika desítek partnerů.

„Jedním z nich, nikoli však jediným, ani největším, je již poněkolikáté společnost Maitrea, v jejímž rámci Antonín Koláček buduje centrum osobního rozvoje, postavené na myšlenkách buddhismu a východních filozofií. Naše spolupráce byla vždy nesmírně korektní a my si jí velmi vážíme,“ uvedl Klepal. 

Finanční situace Nadace Forum 2000, stejně jako většiny neziskových organizací, byla podle Klepala vždy složitá. Několikrát se však i stalo, že dárce odmítnou. „Nechci jmenovat nikoho konkrétního. Obecně jde o případy, kdy se neztotožňujeme s tím, co dárce ztělesňuje, jakou má historii, jakým věcem se věnuje,“ uzavřel Klepal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…