Kdyby to Zeman třeba nevydržel, ale i kdyby ano... Zase Drahoš? A co Pavel? Marek Eben ne! Fendrych spekuluje, koho poslat na Hrad

29.05.2020 15:24

Komentátor serveru Aktuálně.cz Martin Fendrych se zlobí na demokratickou opozici. Pokud spolu Piráti, ODS, STAN, TOP 09 a lidovci nezačnou spolupracovat, hrozí prý, že si Miloš Zeman ve spolupráci s Andrejem Babišem prosadí na Hrad kandidáta, který jim bude vyhovovat a Česko bude nuceno i v dalších letech zažívat to, co zažívá dnes.

Kdyby to Zeman třeba nevydržel, ale i kdyby ano... Zase Drahoš? A co Pavel? Marek Eben ne! Fendrych spekuluje, koho poslat na Hrad
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Všichni se bojí nákazy koronavirem. Pražský hrad už ani nehlídá hradní stráž

Anketa

Dokáží Hana Lipovská a Xaver Veselý něco skutečně změnit v ČT?

92%
8%
hlasovalo: 16152 lidí
Pakliže prezidentovi Miloši Zemanovi vydrží zdraví, opustí svůj úřad až v roce 2023. Podle Martina Fendrycha je však už teď třeba spojit síly a hledat vhodného kandidáta na Hrad.

Bohužel se mu zdá, že k tomuto spojení sil nedochází. Takže hrozí, že si pánové Zeman a Babiš prosadí na Hrad kandidáta, který bude vyhovovat jim. A Česko se tak ze Zemanova deště dostane jen pod okap.

Oním okapem může být epidemiolog plukovník Roman Prymula, kterého si prý dnes může držet Babiš v záloze jako kádrovou rezervu. Profesora Romana Prymulu dnes každý zná, což bude v prezidentských volbách obrovská výhoda, a navíc nelze zpochybnit, že profesor Prymula má velké zásluhy na potlačení první vlny koronaviru v České republice.

Opozice by mohla vsadit na moderátora Marka Ebena, ale podle Fendrycha by to nebyla nejlepší sázka.

„Marek Eben je velmi slušný, přátelský, vzdělaný člověk, žádný Antibabiš. Umístit ho těsně za premiéra - žraloka vyjadřuje touhu po milém, klidném světě, kde se na sebe usmíváme a který neexistuje. Nepochybuji, že by Eben roli prezidenta zvládl se stejnou grácií, s jakou zvládá moderování StarDance, i politika je tanec. Jenomže snít o Ebenovi na Hradě je dnes jako si večer číst pohádku o Šípkové Růžence. Proti tomu je sázka na Prymulu podobně chytrá, jako si raději vyčistit zuby kartáčkem plus dentální nití,“ napsal Fendrych.

Na svém zvolení prezidentem v příští volbě pracuje také generál ve výslužbě Petr Pavel a podle Fendrycha dobře dělá, protože nikdo nemůže garantovat, že Zamanovi zůstane tolik sil, aby opravdu svůj mandát doslouži až do roku 2023.

Vidět je také senátor Pavel Fischer. O křeslo prezidenta se přihlásil i senátor Marek Hilšer a dá se čekat, že do boje o Hrad vstoupí opět Jiří Drahoš.

A tato roztříštěnost by podle Fendrycha nakonec mohla vést k tomu, že se na Hrad dostane osoba prosazovaná tandemem Zeman - Babiš.

„Jaké kandidáty mají Piráti, ODS a další strany? Pracují už na někom? Dohadují se společně? Nic takového nevidíme. A tak hrozí, že volba proběhne v režii Babiše a Hradu (tamní parta má jistě eminentní zájem na tom, aby pokračovala, aby si užívala 'hradní imunitu' jako doposud). Bylo by dobré opozičním stranám křičet do uší: BUDÍČEK!“ zakřičel na závěr Fendrych.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…