Když církve navrhnou, že na restituce počkají, lidovci budou pro

11.11.2013 19:42

KDU-ČSL už během své předvolební kampaně opakovala, že nehodlá nic měnit na církevních restitucích. Stejně tak hnutí ANO – to by se leda připojilo k ČSSD, pokud by revizi navrhla. Kdyby však revizi navrhly i samy církve, připojili by se i lidovci.

Když církve navrhnou, že na restituce počkají, lidovci budou pro
Foto: kdu.cz
Popisek: Marian Jurečka

Uvedl to 1. místopředseda Marian Jurečka, podle něhož se KDU-ČSL nebrání revizi církevních restitucí, pokud by církve samy navrhly, že počkají apod. Za restitucemi si však i nadále lidovci stojí. Sice by bylo lepší, kdyby byly provedeny v dobách růstu, ale to se nestalo. Zítra se proto bude Jurečka ptát Bohuslava Sobotky, proč ČSSD v době své vlády restituce nevyřešila – navíc když on sám byl ministrem financí.

ČSSD nyní revizi prosazuje, otázkou je, jak se k tomu postaví hnutí ANO. V pátek Andrej Babiš Jurečkovi deklaroval, že hnutí nehodlá otázku aktivně řešit a restituce otevírat. „Oni říkali, tedy všichni čtyři vyjednavači ANO, že je to pro ně uzavřené téma,“ uvedl Jurečka v Interview Daniely Drtinové.

Ukazuje se ale, že ČSSD téma otevřela. Nyní si lidovci počkají na úterní schůzku s představiteli sociálních demokratů a na další setkání s ANO.

Předseda hnutí Babiš totiž během pondělka řekl, že by církve mohly na restituce počkat. 1. místopředsedkyně Věra Jourová ale Jurečku posléze ujistila, že nešlo o žádný názorový obrat. Babiš přitom mluvil i o kroku České národní banky, který bude také mít vliv na restituce. „Hovořit o miliardách, jak hovořil Andrej Babiš, ale v tento moment není adekvátní,“ komentoval to lidovec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…