Klasnová chce kandidovat na šéfa strany

12.05.2012 15:15

Kateřina Klasnová zvažuje kandidaturu na šéfa Věcí veřejných. Řekla to na brífinku po ukončení nominační konference VV v Hradci Králové, kam dorazila asi stovka delegátů.

Klasnová chce kandidovat na šéfa strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

"Stále kandidaturu zvažuji. Příští týden se rozjedu do krajů a zjistím, jakou mám podporu. Podle toho se rozhodnu," řekla Klasnová.

Také další kandidáti ještě nejsou plně rozhodnuti, zda budou kandidovat. Radek John, stávající šéf VV, přiznal, že pokud se objeví osoba s jasnou vizí, nebude kandidovat. Pokud by John nekandidoval, ucházel by se o čelní místo strany Tomáš Jarolím, který stál nepřímo za odštěpením frakce Karolíny Peake od Věcí veřejných. "Jsem rozhodnutý kandidovat," řekl Jarolím České televizi. "Jediná podmínka je, aby mým protikandidátem nebyl Radek John. Respektuji totiž jeho nadřazenost."

"Jakmile najdu podporu, jsem ochoten postavit se do čela strany," přidal se také Jiří Kohout.

Volební konference by se měla uskutečnit 23. června.

reklama

autor: par

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…