Klaus? Vyjďeme už z pravěku, a zvolme někoho normálního. Martin Fendrych doporučuje Hilšera či Fischera

07.01.2019 19:39 | Zprávy

Komentátor serveru Aktuálně.cz nechápe, proč pánové Václav Klaus starší a Václav Klaus mladší stále budí tolik pozornosti u svých spoluobčanů. Komentátor v obou pánech vidí „kobry“, které ostatní lidé fascinovaně sledují, ačkoli by měli věnovat pozornost moderněji uvažujícím lidem. Třeba senátorům Marku Hilšerovi či Pavlu Fischerovi.

Klaus? Vyjďeme už z pravěku, a zvolme někoho normálního. Martin Fendrych doporučuje Hilšera či Fischera
Foto: Screen: FTV Prima
Popisek: Exprezident Václav Klaus v pořadu Partie.

Martin Fendrych nechápe, jak mohl exprezident Václav Klaus vzbudit tolik pozornosti už jen tím, že definitivně nevyloučil další prezidentskou kandidaturu. Přitom v roce 2023, kdy volba proběhne, mu bude už 82 let.

Je samozřejmě možné, že současný prezident Miloš Zeman opustí úřad hlavy státu předčasně, protože jeho tělesná schránka podle komentátora působí asi tak o dvacet let starší než ta Klausova, i když je Klaus ve skutečnosti o tři roky starší. Pokud Zeman opustí úřad předčasně, je samozřejmě možné, že Klaus starší může kandidovat.

Pak by prý mohla nastat paradoxní situace, že proti sobě ve finále budou stát Václav Klaus starší a současný poslanec za ODS Václav Klaus mladší. Mohla by to prý být zajímavá podívaná.

„Dovolím si úplně na začátek nabídnout vizi, jak kandidují oba, Klaus senior i Klaus junior, oba úspěšně postoupí do druhého kola a utkají se spolu (Livia Klausová v první řadě mezi prominentními diváky) v Rudolfinu v debatě, již bude moderovat Světlana Witowská, slyším, jak junior říká ‚ale, táto, vždyť jsi přece říkal, že…‘ a senior zase ‚ještě se máš, synku, hodně co učit, cti otce svého a matku svou…‘. Ne, tohle se samozřejmě nestane,“ napsal Fendrych s nádechem ironie.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…