Klaus vzkazuje z Rakouska: Dobeš byl dobrý ministr

14.11.2012 14:47

Prezident Václav Klaus považuje Pavla Dobeše (LIDEM) za úspěšného ministra dopravy. Nevidí prý chyby v jeho práci, ani ho o nich premiér či někdo jiný neinformoval. Zpráva o chystaném odchodu Dobeše z vlády mu prý radost nedělá. Klaus to dnes řekl novinářům v Rakousku, kde je na státní návštěvě.

Klaus vzkazuje z Rakouska: Dobeš byl dobrý ministr
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Dobeš

"Ministr Dobeš se mi zdál jako jeden z relativně velmi úspěšných ministrů právě tohoto velmi složitého resortu, takže já necítím problém defektu jeho práce, a nikdy jsem o něm předsedou vlády či někým jiným nebyl informován. To říkám velmi rezolutně a velmi nahlas," řekl Klaus.

Pozastavil se nad sérií personálních změn ve státních institucích z poslední doby. "Když vidím, že odchází šéf policejních ochranných služeb (Vladislav) Husák, že odchází šéf podniku Lesy ČR (Svatopluk Sýkora), že odchází ministr dopravy, tak to musím říct, že jakkoliv se snažím pyšně prezentovat Českou republiku jako politicky a ekonomicky stabilní zemi, tak zrovna tato zpráva, kterou si přečtu ráno při snídani, mně takovou radost nedělá," uvedl Klaus.

Předsednictvo strany LIDEM vyzvalo Dobeše k rezignaci v úterý večer. Zdůvodnilo to mimo jiné problémy se spuštěním centrálního registru vozidel. Dobeš dal najevo, že odstoupí v prosinci bez ohledu na funkčnost registru. Původně sliboval, že vyvodí osobní odpovědnost až v případě, že registr nebude v prosinci plně funkční. Vicepremiérka a šéfka LIDEM Karolína Peake chce ale jeho okamžitý odchod, Dobešovy odklady označila za zbabělost.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…