Klausova cesta do okresu Trutnov: Bylo to zcela jinak. Bolševické manýry, absurdní kauza, zuří jeho mluvčí

12.03.2021 11:34

Exprezidentovi Václavu Klausovi hrozí další pokuta 20 000 korun za porušování vládních nařízení – strávil víkend v uzavřeném Trutnovsku. Mluvčí Institutu Václava Klause Petr Macinka na sociální síti v rámci tohoto prohřešení, které vzbudilo velký poprask, přibližuje, jak to s cestou někdejší hlavy státu do zakázaného okresu bylo ve skutečnosti, jak vlastně funguje chytrá karanténa a jaké „udavačské“ praktiky používá pražská hygiena. „Stát se definitivně stal nepřítelem svých občanů a evidentně už nám lže vždy, ve všem a o všem,“ dodává ve svém komentáři.

Klausova cesta do okresu Trutnov: Bylo to zcela jinak. Bolševické manýry, absurdní kauza, zuří jeho mluvčí
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Václav Klaus

Anketa

Je Miloš Zeman dobrým prezidentem? (Ptáme se od 10.3.2021)

79%
21%
hlasovalo: 39288 lidí

„Máme za sebou další kauzu z cyklu ‚Aféry nezodpovědného prezidenta‘, tentokrát o tom, jak navštívil zakázanou oblast. Pro případ, že nám zase budou tvrdit, jak nás má tzv. Chytrá karanténa zachránit, ale že nás určitě nikdo nešmíruje,“ píše úvodem Macinka a připomíná jeden známý příběh, ten Václava Klause staršího.

Před tím však v kostce zmiňuje vše, co mu předcházelo. „Situace v zemi je kritická, vláda a její ministři chaoticky chrlí jedno těžko uvěřitelné opatření za druhým. Ruší, do čeho národ nejprve nutili, protože pak zjistili, že to nefunguje. Odvolávají, co slíbili, a slibují, co odvolali. Občané už dávno ztratili přehled o tom, co je povoleno, anebo kolik musí mít na sobě roušek. Policie zatím pokyn ke střelbě do lidí nedostala.“

Za této situace zodpovědný občan Václav Klaus, vědom si toho, že je na území Trutnovska z důvodů státní epidemie limitován vstup, se před svojí cestou do tohoto regionu podle Macinkových slov obrací na policii s dotazem zhruba následujícího vyznění: Jak to má člověk legálně udělat, když potřebuje navštívit svůj vlastní byt v této oblasti, aby se zbytečně nevystavoval riziku porušování předpisů a sbírání nových pokut?

Následně se dle získaného doporučení vybavuje všemi potřebnými dokumenty (tiskne si výpisy z katastru atp.) a cestu nakonec absolvuje.

O několik dnů později je u Klause staršího potvrzen covid-19, a tak exprezident v rámci tzv. trasování sám zprostředkovává pražské hygieně několik požadovaných informací, například i tu o svém pobytu v Černém dole. „Pražská hygienická stanice je seznámena dokonce i s detaily výpisu z katastru nemovitostí, aby místní epidemiologové věděli, kde přesně se exprezidentův byt v Černém dole nachází, a mohli konat svou práci,“ podotýká Macinka.

O zhruba tři týdny později se Česko z médií dozvídá, že pražská hygiena informace jí sdělené využila nikoli pouze k tomu, aby se pokusila odhalit potenciální riziko přenosu covidu, ale především pro výrobu podnětu pro jakési policejní vyšetřování.

„Nestačím se divit, jak vůbec něco tak absurdního mohlo vzniknout, ale už si asi začínám na bolševické manýry hamáčkovsko-babišovské nomenklatury zvykat. Nadpisy článků, které unisono naznačují, že ‚Klaus zase někde něco porušoval, a tak mu hrozí další pokuta‘, však jsou v tomto případě vůči exprezidentovi nefér dvojnásob,“ konstatuje tiskový mluvčí ve společnosti Institutu Václava Klause.

„Kdybych byl před časem tak naivní a i na základě tklivých výzev různých datových věštců z pražské Letné si do mobilu nainstaloval slavnou aplikaci E-rouška, rovnou bych teď musel zahodit do popelnice celý telefon,“ dodává mimo jiné Macinka.

„Naštěstí je mi už dlouho jasné, že když u nás ovládá represivní složky státu politická strana, která otevřeně usiluje o nastolení socialismu, a tuto jejich vládu navíc oficiálně podporuje strana oslavující ideologii komunismu, není radno věřit ničemu z toho, co se nám snaží tvrdit,“ pokračuje.

„Stát se definitivně stal nepřítelem svých občanů a evidentně už nám lže vždy, ve všem a o všem,“ uzavírá Macinka s tím, že by se osobně velice divil, kdyby po tomto neuvěřitelném incidentu ještě někdy v životě někdo hygieně a telefonistům tzv. Chytré karantény o sobě cokoliv sděloval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…