Klausova kniha o amnestii poslance moc nezajímá

16.02.2013 14:18

Prezident Václav Klaus poslal do sněmovny začátkem měsíce svou knihu Spor o amnestii se vzkazem, ať si ji zákonodárci prostudují. Jak ale zjistil server Lidovky.cz, moc úspěchu neměl.

Klausova kniha o amnestii poslance moc nezajímá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus pronesl poslední novoroční projev ve svém funkčním období

"Ani nevím, že nějaká taková kniha existuje," řekl serveru Lidovky.cz šéf poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik. Poslanec ODS Jiří Pospíšil se zase ke knize pořád nedostal. "Vím, že existuje, viděl jsem ji u jednoho kolegů," řekl. Stejně je na tom i jeho spolustraník Boris Šťastný. "Jsem mimo sněmovnu," omlouval se.

Brožuru prostudoval předseda poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík. "Velmi bedlivě jsem si ji za domácí úkol prostudoval a pořád mám celou řadu otázek, pořád amnestii nepovažuji za vysvětlenou, pořád ji považuji za něco, co uzavřelo korupční kruh 90. let a pořád se jeví podezření, že to bylo sepsáno na objednávku konkrétních kauz. Já jsem člověk velkého srdce a rád si od pana prezidenta nechám dát domácí úkol, ale nic zásadního jsem se nedozvěděl," přiznal.

Brožura nepřesvědčila ani poslance LIDEM Viktora Paggia. "Když jsem ji otevřel, zjistil jsem, že jde o kompilát rozhovorů a článku k tématu, z nichž jsem polovinu četl. Takže jsem knihu letmo prolétl a odložil. Pokud ale někdo přilétl z Marsu, možná mu to pomůže," myslí si. A jasno po přečtení nemá ani sociální demokrat Stanislav Křeček. "Těžko se k tomu nějak jednoznačně vyjádřit," řekl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

14:40 Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

Jako každý rok se v Kolíně i letos bude konat festival dechovky Kmochův Kolín. Na své si nicméně při…