Klausovci budou v Praze hostit slavného britského euroskeptika

22.11.2012 15:48

Konzervativní pravicová Akce D.O.S.T. bude v Praze hostit významného euroskeptika, britského myslitele Johna Laughlanda, který si dobře rozumí s prezidentem Václavem Klausem.

Klausovci budou v Praze hostit slavného britského euroskeptika
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Semín

Lauglandovu přednášku „Daří se radikální levici více v Rusku, nebo v Evropě?“ pořádají konzervativci v pondělí 26. listopadu v 18 hodin na pražské Novotného lávce. Britský euroskeptik, který také přispěl do sborníku k sedmdesátým narozeninám prezidenta Václava Klause, je významným publicistou.

Přednášel na univerzitě v Sorbonně a Pařížském institutu politických věd, publikuje v britských a amerických denících.

V Čechách se proslavil především knihou Znečištěný pramen, v níž pojednává o nacistických základech poválečné evropské integrace. Dnešní Evropskou unii pak označuje za marxistickou.

EU je marxistická utopie

„Evropskou integraci jsem označil rovněž za ´marxistickou utopii´, neboť jsem přesvědčen, že je do velké míry řízena postmoderními a marxistickými myšlenkami o neustálé revoluci a odstranění státu. Mnoho stoupenců EU miluje EU právě proto, že podle nich ztělesňuje jejich ideál beztvarosti. Ze stejného důvodu řada neomarxistických disidentů ve východní Evropě uvítala s otevřenou náručí volný trh, jelikož byli toho názoru, ostatně stejně jako Marx, že je více revoluční a snadněji naruší tradiční vazby, jako jsou národ a rodina,“ uvedl před časem v rozhovoru, který ParlamentníListy.cz publikovaly.

John Laughland není jediným významných hostem, který na setkání Akce D.O.S.T. vystoupí. Dříve už konzervativní sdružení hostilo slavného kritika EU, britského europoslance Nigela Farage.

Sdružení nedávno oslavilo pět let od svého vzniku. 17. listopadu na Národní třídě desítky jeho příznivců podpořily prezidenta Václava Klause, jehož vicekancléř Petr Hájek u příležitosti vydání své nové knihy Smrt v sametu podepsal Manifest D.O.S.T., který shrnuje zásadní myšlenky a ideje, které jsou pro zachování státní suverenity a existence nutné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…