Klausovo veto mi zamotalo hlavu, prohlásil Šťastný

25.09.2012 19:19

Původním hostem pořadu Interview 24 měl být poslanec za ODS Ivan Fuksa. Zůstal ale na jednání kvůli změnám DPH, a proto přišla současnou politickou situaci okomentovat analytička Martina Lustigová. Živě se vyjádřil i poslanec ODS Boris Šťastný.

Klausovo veto mi zamotalo hlavu, prohlásil Šťastný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Boris Šťastný

TOP 09 tlačí na ODS, aby dodržela koaliční dohodu a hlasovala jednotně pro konsolidační balíček včetně zvyšování DPH. Jenže někteří poslanci ODS včetně Fuksy jsou proti. „ODS může nalézt i jiné řešení, jak sestavit stabilizační balíček, ale je otázkou, zda o něm přesvědčí i své koaliční partnery,“ uvedla Lustigová.

Na Šťastného nesmíme zapomínat

Ministr financí Miroslav Kalousek rebelům z ODS příliš ustupovat nehodlá. Velkým problémem je i to, že vláda musí Poslanecké sněmovně do konce září předložit rozpočet na příští rok. „Je velmi těžké předvídat, k čemu dojde pracovní skupina ODS,“ upozornila analytička.

Prezident Václav Klaus navíc vetoval důchodovou reformu. Tím tzv. rebelům z ODS nahrál a je možné, že nebudou hlasovat ani pro ni. „Zapomíná se na poslance Borise Šťastného. On byl hlasitým kritikem těch daňových změn,“ připomněla Lustigová.

Do pořadu se Šťastný na chvíli připojil a vyjádřil se k prezidentovu vetu. „To veto mi zamotalo hlavu,“ přiznal poslanec s tím, že Klaus má v mnohém pravdu. Šťastný připomněl, že je loajální poslanec ODS, ale od roku 2006 nehlasoval proti prezidentovi. To, jak bude hlasovat, říci odmítl. „Důchodová reforma je nezbytná,“ uvedl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…