Koalice by mohla mít do dvou týdnů návrh služebního zákona

17.03.2014 20:32

Koalice by mohla mít do jednoho až dvou týdnů hotové paragrafové znění návrhu služebního zákona. Podle předsedy poslaneckého klubu ANO Jaroslava Faltýnka to vyplynulo z dnešního jednání koaliční rady. Faltýnek to ČTK řekl bez dalších podrobností. Novelu služebního zákona, jehož plná účinnost se řadu let odkládala, původně podali poslanci ČSSD, koalice nyní k normě připravuje pozměňovací návrh.

Koalice by mohla mít do dvou týdnů návrh služebního zákona
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání poslanecké sněmovny. Pohled na vládní lavici

Zástupci koalice se návrhem služebního zákona už několik týdnů zabývají. Nedávno se například shodli na tom, že schválením novely by měly skončit smluvní platy ve státní správě. Pro úředníky pak budou platit jen tarify, navíc bude omezena výše možných odměn. Koalice ale jedná o nastavení příplatků pro odborníky. Koalice diskutovala také o tom, zda všech až 80.000 úředníků bude muset složit zkoušku, aby mohli v úřadech pokračovat.

Služební zákon, který má za cíl zejména odpolitizovat státní správu, by se měl vztahovat na všechny centrální úřady a na vyjmenované organizace státu. Ambicí je, aby byl ve sněmovně schválen do poloviny roku.

Služební zákon přijali zákonodárci už v minulosti, jeho podstatná část ale nikdy nenabyla účinnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…